בשנים האחרונות זינק מספר התלמידים במגמת המוזיקה של עירוני א' מחמישים ל-160 • צוות המורים המקומי מורכב מ"משוגעים לדבר" • עכשיו כולם מחכים למבנה הייעודי שיאפשר להם לעבור לשלב הבא
(תלמידי מגמת המוזיקה בעירוני א' בהופעה: צילום ארכיון)
בימים אלה הולך ומוקם בעירוני א', התיכון הוותיק בעיר, מבנה חדש שישמש את מגמת המוזיקה בבית הספר (מגמה שמושכת אליה תלמידים רבים מהעיר ומחוץ לה). העבודות החלו לפני כחצי שנה והן אמורות להסתיים בטווח של שנה. מנהל בית הספר, ד"ר דביר שלומי, סיפר השבוע: "מאז הקמת בית הספר בשנת 1997, מהיום בו הגדירו את בית הספר למתן מענה על אזורי בתחום המחול והמוזיקה, ייחלנו לרגע הזה".
אז מה יכלול המבנה החדש?
"במבנה החדש יהיה קודם כל אודיטוריום עם 320 מקומות ישיבה, ברמה מספקת כפי שאנחנו מכירים אולמות בעיר. המבנה ייתן מענה למגמת המוזיקה והמחול ויאפשר לנו לקיים יותר קונצרטים ויותר שיעורים לכלל התלמידים בבית הספר. המבנה יהיה בגודל של כ-1,600 מ"ר ומלבד האודיטוריום יהיו בו אולמות ספח לעבודה של הרכבי מוזיקה, חדר הקלטות וארבעה חללים נוספים שמיועדים גם לתחומי האמנות הנוספים בבית הספר".
עד כמה מקצועי יהיה חדר ההקלטות החדש?
"אנחנו לא מתפשרים על התשתיות בבנייה. גם דברים שלא יהיו במיידי ניתן יהיה להשלים אותם עם השנים, כמו למשל השלמה של אקוסטיקה ברמה גבוהה הרבה יותר. כרגע זה נבנה באופן בסיסי פלוס. כנ"ל גם לגבי ההצטיידות של חדר הקלטות. זו באמת הוצאה לא מבוטלת, אבל יש כוונה בהמשך הדרך להגיע לרמה של אולפן מקצועי".
עד כמה באמת מגמות האמנויות אצלכם מושכות את תלמידי העיר?
"בית הספר הוא על אזורי בתחום המחול והמוזיקה במסגרת האמנויות. כדי לסבר את האוזן, בית הספר נמצא במיקום דמוגרפי ותיק של העיר ומשני בתי הספר המזינים אנחנו קולטים משהו כמו מאה תלמידים, לא רק בתחום המחול והמוזיקה אלא גם בכיתות מחוננים, נבחרת כדורסל בנים ועוד. זה בנוסף להפנייה טבעית על פי החלטת מינהל החינוך העירוני. אני יכול להגיד ש-56 אחוז מכלל התלמידים בבית הספר בחטיבה העליונה הם פעילים בתחום אמנות אחד לפחות".
זה קצת מפתיע בעידן בו החינוך הטכנולוגי-מדעי תופס את פסגת השאיפות.
"זו תפיסת עולם שלא מקובלת עלי. כמו שכל מקצוע מכבד את בעליו כך כל תחום סקרנות ועניין אישי הוא הבסיס לפיתוח הכישורים של התלמיד. בית הספר מאמין במוטו 'לאפשר לכל אחד להביא עצמו למיטבו'. אם זה בתחומי אמנויות או מדעים. אנחנו מצליחים ליצור איזון מופלא. בשש השנים האחרונות באמת השתנה באופן דרסטי היקף הלומדים במגמת המוזיקה, מחמישים לכ-160 תלמידים במגמה. זה מצטרף לגידול עקבי גם במגמת המחול".
מגמת המוזיקה היא מגמת הדגל שלכם?
"יש לנו כמה מגמות דגל, ביניהן המחול והמוזיקה, כמו גם נושא המדעים והטכנולוגיה וגם הספורט. לגבי הובלת מגמת המוזיקה – יש לנו מנהיגות מקומית בניהול בדמות שחר גלינה שהוא תושב העיר, כמו כל המורים במגמה. כולם גם מוזיקאים פעילים שהצליחו להבליט את המוטו שזוכה לתמיכה עירונית. לא רק במגמת המוזיקה אלא בכלל בחינוך מוזיקלי בעיר. אנחנו בהחלט רואים את זה גם בגידול ברמת הביקוש. זה תהליך שמובילים אנשים שהם משוגעים לדבר ומאמינים בפיתוח הכישורים בתחום הזה. זה תהליך של שנים. הקמת המבנה החדש היא גיבוי משמעותי של העירייה בתשתיות".