קבוצה של עיתונאי ובלוגרי אוכל מבריטניה הגיעה לסיור בישראל ונחתה גם בביתה במודיעין של עדי כהן סימן טוב • את סדנת המזון הטבעוני שעברו אצלה לא ישכחו הרבה זמן
כתשובה לפעילות אנטי-ישראלית ברחבי העולם החלו במשרד החוץ להרחיב את פעילויות ההסברה שלהם לכיוונים מעט פחות שגרתיים. כך למשל מביאים משרדי הממשלה לישראל קבוצות של עיתונאים ובלוגרים ממדינות שונות בעולם, כדי שיחוו את המציאות הישראלית במו עיניהם. וגם ידווחו על כך כמובן לקוראים שלהם.
קבוצה כזו שהגיעה לכאן לאחרונה כללה מספר עיתונאים ובלוגרים בריטיים שסיירו בארץ והתרשמו מהסצינה הקולינארית הישראלית. את רוב זמנם העבירו אנשי התקשורת מן הסתם בין שלל המסעדות ובתי האוכל בתל אביב וירושלים, אבל באורח מפתיע הגיעה הקבוצה גם למודיעין. עיר שלא בדיוק מסומנת על מפת הקולינריה הישראלית.
מי שאירחה אותם במודיעין היא עדי כהן סימן טוב, בלוגרית אוכל, מנחת סדנאות בישול פרטיות ובעלת המותג "בישול טבעוני שמח". השבוע סיפרה סימן טוב על הקבוצה והחוויה: "משרד התיירות מביא למדינה קבוצות קטנות של עיתונאים ואנשי תקשורת לסיורים בארץ כדי להראות להם את הדברים הטובים שיש כאן. יש להם מדריך צמוד לכל אורך הסיור ולוקחים אותם לכל מיני מקומות. עכשיו יש הרבה באזז סביב העניין הטבעוני ותל אביב הוכתרה על ידי אחד המגזינים הגדולים באירופה כ'בירת הטבעונות העולמית', מבחינת היצע של מסעדות טבעוניות וכאלו שידידותיות לקהל הלקוחות הטבעוני. כך כשמשרד התיירות עושה את הסיורים הקולינריים האלו, הם משתדלים להראות גם את הפן הטבעוני".
ומה עשו הבריטיים אצלך בבית?
"החבר'ה האלה הגיעו אלי לסדנת בישול טבעוני, כמובן אחרי שאכלו במסעדות הכי טובות בתל אביב ועשו סיורים בשוק הכרמל ושוק מחנה יהודה. בסדנאות שלי בדרך אני מדגימה, מסבירה ונותנת טיפים לבישול מהיר. וגם כמובן שהמטרה שלי היא להראות שאוכל טבעוני יכול להיות טעים. עבור הקבוצה הזאת תפרתי במיוחד סדנה שקראתי לה 'פיוז'ן ישראלי טבעוני'".
מה בישלתם בסדנה?
"הכנו כל מיני דברים שהם יותר אופייניים למטבח הישראלי כמו שווארמה וקציצות חריימה, כשכמובן הכל טבעוני. הרעיון היה להציג בפניהם מטבח ישראלי טבעוני, כשאפשר ללכת למשל על חומוס ופלאפל, אבל את זה הם גם יכלו לטעום בשוק. אז הכנו ממרח דמוי חומוס אבל מעדשים כתומות, שזה קצת אחר".
איך הם התרשמו ומה אהבו?
"הם מאוד נהנו, באמת. אתה יודע, בכל זאת הם בריטים שלא נסחפים במחמאות. אחד מהם שלח לי כתבה שהוא העלה לאתר בו הוא כותב. ספיציפית הבחור הזה מכיר את ישראל היטב ומגיע לכאן כמה פעמים בשנה ומכיר היטב את הסצינה הקולינרית בארץ. כבר באותו ערב הוא שיתף ברשתות החברתיות תמונה מהמטבח שלי כשהוא מבשל ליד הכיריים".
הצלחת לחדש להם במשהו?
"אני חושבת שכן. היה להם טעים וכיף, שזה חשוב מאוד. האמת היא שהדברים שהכנו יחד היו כולם חדשים. למשל, סלט מגניב שהכנו עם בורגול ואפרסמון, שזה מסתבר פרי שהם בחיים לא טעמו".