משפחות למען משפחות

ערן קמינסקי
2035-05-27 03:01:00
2035-05-27 03:01:00

לראשונה במודיעין יקבלו משפחות עם ילדים בעלי צרכים מיוחדים הכשרה שתאפשר להן לסייע לאלו המתמודדים לראשונה עם הבשורה

המרכז למשפחה באגף לשירותים חברתיים בעיריית מודיעין השיק לאחרונה את תכנית מל"מ – משפחה למען משפחה.

מטרת התכנית היא הכשרת משפחות מתנדבות שיעניקו ליווי ותמיכה ולמשפחות אחרות שבהן ילדים עם צרכים מיוחדים. גם המשפחות המתנדבות שישתתפו בתכנית הן כאלו שבהן ילדים עם צרכים מיוחדים, שינסו לסייע למשפחות הנמצאות בתחילת תהליך ההתמודדות.

התכנית שיצאה לדרך ביוזמת מחזיק תיק השירותים החברתיים במועצת העירייה, עמיעד טאוב, נולדה מתוך הבנה שהשלבים הראשונים בקבלת הבשורה על חולי, לקות או אבחון של מוגבלות, נחווים כקשים במיוחד עבור בני המשפחה. לעיתים קרובות אף נקלעות אותן משפחות למשבר וזקוקות לתמיכה והכוונה. עד כה נעשתה התמיכה מצד משפחות "וותיקות" למשפחות המתמודדות עם הבשורה לראשונה באופן עצמאי, אולם כעת תהיה זו הפעם הראשונה בה יקבלו אותן משפחות מסייעות הכשרה ייחודית ומסודרת.

השבוע נערך אירוע השקת התכנית, בו השתתפו הנהגת ההורים המיוחדים בהובלת לאה גולדברגר, כשבהמשך הציגה העובדת הסוציאלית איילת זלוטניק, מנהלת המרכז למשפחה ומנהלת התכנית, את מבנה ההכשרה והתהליך שיעברו ההורים שיבחרו לקחת חלק בפרויקט. הערב הסתיים בהרצאה של אודי בק, פסיכולוג חינוכי מומחה ומדריך, שינחה את התכנית.

המשנה לראש העיר, עמיעד טאוב, אמר: ''השקת תכנית מל"מ נותנת ביטוי לאסטרטגיה ולמדיניות החדשה של האגף בה אנו מעניקים לזכאים בנוסף לשירותים, גם כלים משמעותיים הן מקצועיים והן רגשיים להתמודדות בשגרה תחת משבר רפואי. מטרתנו היא לשלב ידיים עם ההון האנושי הנפלא בעיר של מי שבחרו לצאת מהמשבר הפרטי שלהם ולסייע לאחרים ולהרחיב את התכנית לקהלים נוספים".

מנהל האגף לשירותים חברתיים, יעקב אלמוג, הוסיף: "מדובר בתכנית חדשנית וייחודית העונה על צורך מאוד משמעותי של הורים לילדים המיוחדים. הצורך לקבל תמיכה מהורים שעברו תהליך ויכולים לתמוך ממקום של הבנה עמוקה ולקבל סיוע בגובה העיניים. אני מאמין שזאת רק יריית הפתיחה לתוכניות נוספות דומות לתוכנית זו ואני מודה לאיילת זלוטניק על קיום הערב המרגש והמקצועי".

 

 

כתבות נוספות

לא מפסיק לטפס

המחיר הממוצע של דירת 4 חדרים במודיעין השלים עלייה של 12% בשנה האחרונה, הרבה יותר מהממוצע הארצי, ועומד כעת על 3.03 מיליון שקל

החיים הם סרט

תלמידי מגמת תקשורת וקולנוע בישיבה התיכונית במודיעין קטפו את הפרס הראשון בתחרות של החינוך הממלכתי-דתי, עם סרט שעסק באירועי ה-7 האוקטובר

לא מפסיק לטפס

המחיר הממוצע של דירת 4 חדרים במודיעין השלים עלייה של 12% בשנה האחרונה, הרבה יותר מהממוצע הארצי, ועומד כעת על 3.03 מיליון שקל

המשך קריאה »

החיים הם סרט

תלמידי מגמת תקשורת וקולנוע בישיבה התיכונית במודיעין קטפו את הפרס הראשון בתחרות של החינוך הממלכתי-דתי, עם סרט שעסק באירועי ה-7 האוקטובר

המשך קריאה »