להחזיר לה את החיוך, בשביל כולם

רותי בוסידן
מאז תחילת המלחמה נדדה השחקנית והליצנית הרפואית לימור יצחייק ממודיעין לאורכה ולרוחבה של הארץ והגיעה לעודד את הנפגעים הרבים, אולם לאחרונה עלה רכבה באש והציוד כולו נשרף, ותושבי העיר נרתמו לעזור
צילום: פרטי

מאז תחילת המלחמה התגייסה לימור יצחייק ממודיעין, שחקנית וליצנית רפואית, לטובת נפגעי המלחמה – מפונים, פצועים ועוד – ונדדה ברחבי הארץ ברכבה "הוואן של פרלה". אותה פרלה היא הדמות שיצרה יצחייק ואיתה היא עולה על הבמות, אולם לאחרונה נמחק לפרלה החיוך לאחר שהוואן עלה באש ונשרף כליל.

יחד עם הרכב נשרף כל הציוד בו השתמשה יצחייק להופעות – תלבושות, מערכת הגברה, ציוד תאורה, תפאורה, מחשב ואביזרים, ובני משפחתה וחברים השיקו השבוע קמפיין גיוס המונים לטובתה, בו גוייסו כבר מאה אלף שקל מתוך 334 אלף הדרושים.

אביב, בתה של יצחייק, פרסמה השבוע פוסט מרגש בו כתבה, בין היתר, כי "לאימא שלי נשרף מפעל חייה – הוואן של פרלה. אימא שלי ליצנית רפואית, ככה כל החיים אני מציגה אותה בגאווה ובחיוך, כי אמא שלי נשלחה לעולם הזה להפיץ את האור, את הטוב שקיים. מאז ה-7 באוקטובר הכל השתנה… כואב וקשה להתמודד עם המציאות ההזויה שנפלה על העם שלנו, ואימא שלי, עם כל הכאב שהיה בתוכה, רק רצתה לצאת לדרכים ולעזור. זה התחיל בבתי חולים בתחילת המלחמה, היא דאגה כל יום לעבור במחלקות הכי קשות ולהיות שם. ראתה שורדי נובה, לוחמים, פציעות ומה לא. כמובן שזה לא הספיק לה, ומשם נוצר הרעיון של הוואן של פרלה. היא החליטה לקחת כל משאב שהיה לה לטובת הדבר הזה, ונסעה בכל הארץ מצפון לדרום ופשוט נתנה אור להרבה מאוד אותם אנשים. האישה הזאת, שהקדישה את חייה כדי לשמח ולעזור לאחר, כרגע כבויה ועצובה ואני מבינה אותה. היא לא אישה שמבקשת, תמיד היא תיתן. כרגע אני מבקשת בשמה".

יצחייק עצמה סיפרה השבוע למודיעין News: "מ-7 לאוקטובר הלב שלי לא נתן לי להישאר במקום. נסעתי בהתחלה לבית החולים שערי צדק, אליו הגיעו פצועים, ומשם אני רק נוסעת. נסעתי לאן שרק יכולתי, איפה ששמעתי שרוצים ושצריך. בהתחלה זה היה יותר ספונטני ולאט-לאט קיבל סדר. באיזשהו שלב הגעתי לאילת ומאותו רגע התחלתי ללוות את קהילות  המפונים שהיו שם באופן קבוע. הייתי מגיעה לילדים בגנים וגם למבוגרים. שמעתי סיפורים קשים. בדרך חזרה הייתי עוצרת אצל קהילת בארי בים המלח. לאט-לאט התחלתי לגייס עוד חבר'ה שיבואו איתי. יצרנו מעגלי שירה והופעות והסתובבנו בכל מקום אפשרי".

על ה"וואן של פרלה" סיפרה השבוע כי "היה  לי חלום שיהיה לי וואן צבעוני ומלא חיים שיביא תודעה חדשה ויכול לברוא את החדש מתוך ההריסות. הוואן נסע ממקום למקום והביא כל פעם משהו אחר להלומי קרב, מעגלי שירה ותפילה לילדים, הופעה למבוגרים. משהו מודולרי עם אינסוף אפשרויות. אימצתי את קהילת קריית שמונה שפונו לטבריה, עבדתי עם הלומי קרב ועוד ועוד. זה רכב שנגע בהמון אנשים, ואת המנגינה הזאת אי אפשר להפסיק.כרגע המחשבה היא להתחדש ולבנות מחדש".

לתרומות – לחצו כאן

כתבות נוספות

לא מפסיק לטפס

המחיר הממוצע של דירת 4 חדרים במודיעין השלים עלייה של 12% בשנה האחרונה, הרבה יותר מהממוצע הארצי, ועומד כעת על 3.03 מיליון שקל

החיים הם סרט

תלמידי מגמת תקשורת וקולנוע בישיבה התיכונית במודיעין קטפו את הפרס הראשון בתחרות של החינוך הממלכתי-דתי, עם סרט שעסק באירועי ה-7 האוקטובר

לא מפסיק לטפס

המחיר הממוצע של דירת 4 חדרים במודיעין השלים עלייה של 12% בשנה האחרונה, הרבה יותר מהממוצע הארצי, ועומד כעת על 3.03 מיליון שקל

המשך קריאה »

החיים הם סרט

תלמידי מגמת תקשורת וקולנוע בישיבה התיכונית במודיעין קטפו את הפרס הראשון בתחרות של החינוך הממלכתי-דתי, עם סרט שעסק באירועי ה-7 האוקטובר

המשך קריאה »