תושבי קיבוץ בארי: תנו אזרחות לפליטה הסודנית

כתבי מודיעין News
אילף יגוב, צעירה בת 20 שהגיעה לישראל כפעוטה, התנדבה לשנת שירות והפכה לחלק מקהילת הקיבוץ שנפגע קשות באירועי ה-7 באוקטובר
צילום: פרטי

עשרות מתושבי קיבוץ בארי פנו לאחרונה אל שר הפנים משה ארבל, בבקשה להעניק אזרחות ישראלית לאילף יגוב, פליטה סודנית בת 20 שהתנדבה לשנת שירות בקיבוץ ומשתתפת כעת במאמצי השיקום.

במכתב שנשלח לשר הפנים כתבו 80 חברי הקיבוץ: "אילף מזדהה עם מדינת ישראל, ערכיה, אנשיה, מכירה את הלכותיה, ולמעשה התנדבה לשירות אך ורק לאחר שבקשתה להתגייס נדחתה. אחרי 7 באוקטובר הוכיחה אילף כי השייכות שלה לחברה הישראלית איננה פסיבית, אלא כי היא אשת מעשה המקיימת את ערך הערבות ההדדית. אנו חשים כי ייעשה צדק עם החברה הישראלית, עם קהילת קיבוץ בארי ועם אילף, אם כבוד השר ייתן גושפנקא רשמית למה שהוא בשלב זה ברור מאליו – אילף היא חלק מאיתנו".

יגוב נולדה בסודן והגיעה לישראל בשנת 2007, כאשר הייתה בת שנתיים וחצי, וגדלה והתחנכה בקיבוץ קטורה שבערבה ושוהה בישראל על אשרת פליט זמנית.

על המילים הללו, הפונות לשר הפנים משה ארבל, חתומים 80 מתושבי קיבוץ בארי. בעצומה ששלחו לו הם מבקשים ממנו להעניק אזרחות ישראלית לאילף יגוב (20), פליטה סודנית, שעשתה בקיבוץ שנת שירות והמשיכה להתנדב וללוות את הקהילה לאחר האסון.

היא נולדה בסודן, והגיעה לישראל בשנת 2007, בגיל שנתיים וחצי. היא גדלה והתחנכה בקיבוץ קטורה בערבה, ושוהה בישראל על אשרת פליט זמנית שמוארכת כל שנה. "גדלתי כישראלית מגיל קטן מאוד, ואני מרגישה ישראלית לכל דבר", סיפרה, "זה כל מה שאני זוכרת ומכירה. בגיל 14 שאלתי לגבי צו ראשון, ואמרו לי שאני לא אקבל בכלל כי אני לא אזרחית של המדינה. מאז שאני זוכרת את עצמי רציתי להתגייס ולתרום כי היה לי ברור שאני ישראלית כמו כולם, אבל לא קיבלתי את הצו הראשון כמו כל החברים שלי. אחרי שלא נתנו לי להתגייס ניסיתי את החלופה של שירות לאומי, אבל גם זה לא היה אפשרי בגלל הסטטוס".

כתבות נוספות

איך מתמודדים עם מאניה דיפרסיה?

מאניה דיפרסיה, או בשמה המקצועי הפרעה דו-קוטבית, היא אחת מהפרעות הנפש המורכבות והמאתגרות שמשפיעות על מיליוני אנשים ברחבי העולם. הפרעה זו מתאפיינת בתנודות קיצוניות במצבי

המשך קריאה »