ישיבת ההסדר במודיעין, השוכנת במשך שנים בקרוונים בשדרות עמק בית שאן, תעבור למבני קבע, לאחר שהעירייה אישרה בישיבת המועצה האחרונה להקצות לה את המגרש שעליו נמצאים כיום הקרוונים ועוד שטחים מסביב.
מגרש 662, עליו ניצבים כיום הקרוונים של ישיבת ההסדר, הוא מגרש גדול במושגי העיר מודיעין ומשתרע על שטח של 12 דונם. על פי ההסכם שנחתם בין הישיבה והעירייה, יוקצה המגרש "בחלקים" בדירוג ובמשך מספר שנים, תוך כדי התחייבות ללוח הזמנים ולהפקדת הכספים המיועדים לבניה בידי נאמן.
בשלב ראשון יוקם בית מדרש בשטח של 600 מ"ר על חלק מהמגרש. זאת בתוך שלוש שנים מקבלת אישור הבניה. בשלב השני יוקמו מעונות לסטודנטים בשטח נוסף, זאת במשך שלוש שנים מסיום הקמת בית המדרש. בשלב השלישי יוקמו כיתות הלימוד, אודיטוריום, חדר אוכל, אולם מרכזי וספריה בחלקו הנוסף של המגרש. זאת במשך שלוש שנים מסיום הקמת המעונות. כלומר בניית ישיבת ההסדר תימשך תשע שנים לפחות.
מאחר והישיבה התקשתה לגייס את הכספים לבניית המבנים, ביקשה הישיבה להמיר את ההתחייבות הכספית ולגייס את הכספים לבניית בית המדרש מכספי תרומות. לצורך כך פנתה עיריית מודיעין לרשם ההקדשים ורשמה את ההקדש (התרומה) כהערת אזהרה שמתייחסת לחלק מהמגרש בשטח של 2,900 מטרים רבועים מכלל המגרש שמשתרע כאמור על 12 דונם.
בישיבת המועצה בשבוע שעבר אושרה הקצאת המגרש לישיבת ההסדר, אולם בהתנגדות שני חברי המועצה אבי אלבז ושחר מי און. "זה גוף שהוקם מכספים פוליטיים", אמר אלבז ועורר את זעמם של הילה שי-וזאן ומיכאל חרל"פ. "בישיבת ההסדר שלנו משרתים שלוש שנים", העיר ביבס ואלבז המשיך: "ראינו מה ישיבות ההסדר עשו. העירייה צריכה לתת עדיפות למרכזי יום, מרכזים קהילתיים ופעילות לגימלאים ואזרחים ותיקים" וביבס השיב: "עם כל הכבוד אין סיבה ש-24% מהאוכלוסיה בעיר יקבלו פחות ממה שמגיע להם. העירייה מקימה מוסדות לחילוניים. אם אתה רוצה אקסטרא, תגייס כספים".
"הם לא הצליחו לגייס את הכסף במשך שנים", מחה שחר מי און. "ולכן" – השיב ביבס – "יש התנייה שאם תוך שנה הם לא יעמדו בתקציב, אנחנו ניקח את המגרש חזרה".
(צילום: יהודה גולן)