עמותת תושבי מכבים החלה בהליך משפטי נגד מכבי ומרכז הספורט מכבים, ודורשת את החזרת ניהול המרכז לידי העמותה, בנוסף לפיצוי כספי על הפרה לטענתה של זכויות חברי העמותה.
בהודעה לחברי העמותה נכתב כי "לאחר ניסיונות רבים להגיע להבנות עם מרכז הספורט לגבי החריגות וההפרות בקיום הסכם ההפעלה בין העמותה לבין מרכז הספורט משנת 1987, נאלצנו להגיש לבית המשפט תביעה נגד מרכז הספורט ונגד מכבי. התביעה שהוגשה כוללת החזרת ניהול מרכז הספורט לידי העמותה, בירור זכויות המקרקעין במרכז, ופיצוי כספי על ההפרה והפגיעה ארוכת השנים בזכויות חברי העמותה".
הדיון בתביעה נקבע לחודש דצמבר הקרוב ועוד קודם לכן צפויים הצדדים להיפגש להליך גישור, כאשר לטענת התובעים עלה חשש כי בתקופה בה מכבי ניהלה את העמותה נעשה רישום שלא כדין של זכויות המקרקעין. עוד הם טוענים כי מכבי גבתה מחברי העמותה סכומים גבוהים מאלו שנקבעו בהסכם ולא עמדו בתנאים שנקבעו לגבי הפעלת מרכז הספורט.
שמואל הראל ודני לויט, תושבי מכבים וחברי ועד עמותת מכבים, הסבירו השבוע מה עומד מאחורי התביעה. הראל: "בזמנו, בשנת 1986 כשבנינו את מכבים, כחלק מהתשלום על הבית שילמנו גם על מבני ציבור ומרכז ספורט. במקביל לבניית הבתים הוקם מרכז חינוכי גדול מאחורי הסופר, ולידו מרכז ספורט שכלל בריכת שחייה, חדר כושר ומגרשי טניס וכדורסל".
לויט: "המגרשים הוקצו לטובת היישוב כולל השטחים הציבוריים, ואז התקדמנו וחתמנו על הסכם עם אגודת מכבי לפיו היה למכבי זכות הצבעה של 51% ולתושבים זכות הצבעה של 49%. מכבי ניהלה בפועל את הקמת היישוב ביחד עם התושבים".
הראל: "במשך הזמן נהנינו מהבריכה והכל היה בסדר, עד שבתקופה מסוימת התחיל בינינו קונפליקט. הם החליטו שהם משנים כיוון ואיכות השירות לתושבים ירדה. המגרשים הושכרו לקבלנים ונמנע מהתושבים להשתמש במגרשים הציבוריים".
לויט: "כשהוקם היישוב נחתם הסכם בין העמותה ובין חברת בת של מכבי, שאנחנו נותנים להם להיות המנהלים של מרכז הספורט תמורת תנאים משופרים לכל חברי העמותה, כמו למשל מחיר מיוחד לכרטיסי אורח, פתיחת הבריכה שבעה חודשים בשנה ועוד. לאט-לאט הם התחילו לכרסם בתנאים האלה ולהתעלם ממה שכתוב בהסכם".
הראל: "נכון להיום אי אפשר להשתמש במגרשי הטניס והכדורגל, בבריכת השחייה צמצמו את תקופת השימוש לארבעה חודשים, והעלו את המחיר פי שניים יחסית למה שמוגדר בהסכם. מבחינתם ההסכם לא קיים ומבחינתם הם יורשים את הזכויות על המרכז ולנו אין שום זכות. בהסכם כתוב גם שאם הם לא יעמדו בו מותר לנו לקחת את הניהול בחזרה".
דני לויט: "מכבי מנסה להשתמש באזורים האלה סביב הבריכה לפיתוח הנכסים שלהם ובניית בתים ודירות. זאת הפנטזיה שלהם ואנחנו לא מאשרים אותה, ואני מאמין שגם העירייה לא תסכים לכך. אנחנו לא מוכנים שתהיה בנייה שתפגע באופי היישוב. יש להם כוונות לבנות פה נדל"ן להשכרה שבכלל לא מתאים לאופי היישוב שלנו. נכון להיום הם נפנפו אותנו מהיכולת המשותפת לנהל, ולכן לא הייתה לנו ברירה אלא להגיש את התביעה".
ממרכז הספורט מכבים נמסר בתגובה: "מחודש נובמבר 2023 ניסתה חברתנו לנהל מו״מ עם העמותה, שמייצגת כ-25% מקרב תושבי מכבים ומנסה לשמר תנאים היסטוריים על ידי שינוי תנאי ההתקשרות באופן פסול, חד צדדי ובתנאים שמעולם לא עמדו בהם. למרות שבמסגרת הדיונים הצענו מספר חלופות, לצערנו העמותה בחרה לקדם תהליך משפטי ולבקש סעדים שבית המשפט דחה לדיון שיתקיים בדצמבר. כאשר הבנו שעונת הרחצה בפתח ואין אפשרות להגיע להבנות, החלטנו לפרסם הנחה גורפת המטיבה עם כל תושבי מכבים ללא קשר או שייכות לעמותה. מרכז הספורט פועל לטובת רווחת תושבי מכבים-רעות-מודיעין וישמח לשתף פעולה עם כל גוף שמייצג את הקהילה או חלקים ממנה. כמובן שאין כל שחר לטענות המופרכות על זכויות במקרקעין בניהול מרכז הספורט, ובוודאי שלא בדבר חריגות כלשהן, וחבל שהן נאמרות בזמן שהצדדים הופנו לגישור".