מכרז חדש לפרויקט בלב העיר – בלי דיור לשכירות

כתבי מודיעין News
לאחר כישלון המכרז הקודם לפיתוח מתחם תחנת הרכבת מודיעין מרכז, ויתרו ברמ"י על הדרישה לבניית 125 יחידות דיור לשכירות ארוכת טווח
צילום: דוברות העירייה

חצי שנה לאחר כישלון המכרז לפיתוח אזורי מסחר, תעסוקה ומגורים במתחם תחנת הרכבת מודיעין מרכז, יוצאים כעת רשות מקרקעי ישראל והרכבת במכרז חדש.

כזכור, בחודש ספטמבר האחרון נסגר המכרז לאחר שלא הוגשו אליו הצעות, כאשר ההערכה הייתה כי הסיבה העיקרית לכישלון המכרז נעוצה בעובדה כי 125 יחידות הדיור שהיו אמורות להיבנות בו יועדו לשכירות לצמיתות. כעת, נערכו במכרז החדש שינויים מהותיים, בהם הסרת הדרישה לשכירות לצמיתות והדרישה להקמת 300 מקומות חניה עבור באי המתחם. בנוסף, הוסרה הדרישה שהבנייה מעל לשטח התחנה תנוהל בידי גורם אחד בלבד. במסגרת המכרז החדש יידרש היזם הזוכה לבנייה של 4,000 מ"ר המיועדים לשטחי משרדים, כאשר מחיר המינימום ליזמים הוא 135 מיליון שקל, בנוסף להוצאות פיתוח בסך 37 מיליון שקל.

מדובר על פרויקט שיצא לדרך עוד בשנת 2014, אולם לאחר שעיריית מודיעין סיפקה את האישורים הנדרשים התברר כי תנאי המכרז לא היו אטרקטיביים עבור היזמים. ברכבת ישראל שאפו להוציא את המיזם לפועל בשיטת BOT, במסגרתה היזם בונה את הפרויקט על חשבונו ומקבל את הרווחים ממנו לאורך תקופת הזיכיון, אולם 25 שנות זיכיון לא הספיקו והפרויקט נתקע. בדצמבר 2023 הודיעו הרכבת ורמ"י כי תקופת הזיכיון הוארכה ל-98 שנים (עם אופציה ל-98 שנים נוספות), וברכבת ישראל אמרו אז כי  "הפרויקט הינו סנונית ראשונה בשימוש וניתוח מיטבי של מיזמי תשתיות המצויים, בין היתר, בלב אזורי הביקוש במדינת ישראל. הפרויקט יהווה מודל לפיתוח בהיקף משמעותי למקום מסחר המחובר למוקד תחבורה ציבורית עתירת נוסעים".

חיים ביבס, ראש עיריית מודיעין, אמר השבוע כי "המכרז לפיתוח מתחם 'מודיעין מרכז' במרכז העיר שלנו הוא צעד משמעותי בהגשמת החזון העירוני: עיר מודרנית, חכמה ונגישה, שמאפשרת איכות חיים גבוהה ומשלבת מגורים, תעסוקה, מסחר ותחבורה ציבורית במתחם אחד. זהו עוד מהלך פורץ דרך שישדרג את מרכז העיר, יאפשר פיתוח עירוני איכותי ויחזק את הכלכלה המקומית לצד יצירת מרחב חי ותוסס לתושבים ולעסקים".

ינקי קוינט מנכ"ל רמ"י, אמר: "התנאים המשופרים שהכנסנו למכרז החדש משקפים את מחויבותה של רמ"י לפיתוח עירוני מסביב תחנות הרכבת ושילובם ברקמה העירונית, בדומה לערים רבות בעולם. הצלחתו של המכרז תבטיח ניצול מיטבי של הקרקע והיא עומדת בהלימה עם פרויקטי תשתיות תחבורה לאומיים שמטרתם להפחית את התלות ברכב הפרטי לטובת שימוש נרחב יותר בתחבורה ציבורית."

יו"ר דירקטוריון רכבת ישראל, עו"ד משה שמעוני, הוסיף: "הפרויקטים המבוצעים ומקודמים כיום, מודיעין ואחרים, יהפכו את חוויית השימוש והנסיעה ברכבת למשתלמת, כדאית ונעימה יותר. הנוסעים ייהנו ממוקדי תחבורה, תעסוקה, מסחר ומגורים צמודים זה לזה, אשר יעניקו מעטפת שירותים למשתמשי הרכבת וכל תושבי האזור. בכך נשפר דרמטית את השירות, אך גם נשפר את איתנותה הכלכלית של הרכבת ונביא לשיפור מרקם החיים בסביבת התחנות".

כתבות נוספות

איך מתמודדים עם מאניה דיפרסיה?

מאניה דיפרסיה, או בשמה המקצועי הפרעה דו-קוטבית, היא אחת מהפרעות הנפש המורכבות והמאתגרות שמשפיעות על מיליוני אנשים ברחבי העולם. הפרעה זו מתאפיינת בתנודות קיצוניות במצבי

המשך קריאה »