צעירים עם דרישות

ערן קמינסקי
מאז משבר הקורונה שוק התעסוקה לצעירים השתנה, ומי שלא זורם עם השינוי מוצא את עצמו מתקשה לגייס כוח אדם איכותי, כפי שאנו רואים כיום בשדות התעופה. מנהלת לשכת התעסוקה במודיעין מסבירה מה השתנה, ואיך ניתן לפתור את הקושי
צילום: שירות התעסוקה

לפני כשנתיים, לאחר הסגר הראשון של משבר הקורונה, נרשמו בלשכת התעסוקה במודיעין נתונים שלא נראו כמותם בעבר, כאשר רבע מהשכירים בעיר הוגדרו כמבקשי עבודה.

בין אותם תושבים היו למעלה מ-4,000 מצעירי העיר, כאשר למרות שכעת הם כבר לא מטופלים בלשכת התעסוקה, המחסור הכלל ארצי בעובדים צעירים מתבטא בעוצמה גם במודיעין.

מירי קורן, מנהלת הלשכה המקומית, שתשתתף בקרוב ביריד התעסוקה לצעירים הראשון בעיר, מסבירה על השינוי בשוק התעסוקה של הצעירים: "אני יכולה להסביר את מצוקת כוח האדם במקומות בהן עובדים בעיקר צעירים, בפער שקיים בין המעסיקים ומה שהם צריכים כיום – משרות של צווארון כחול כמו רצפת ייצור במפעלים, נותני שירותים וכולי – לבין הציפיה של אותם צעירים לגבי המשרות האלו. בין אם זה בתפקידים, כשהיום הם מכוונים לתפקידים יותר משמעותיים, וגם בשכר אליו דורשי עבודה צעירים מכוונים. את הפער הזה אנחנו מנסים לפתור".

איך נראה הפער הזה בשטח?

"אם פעם אנחנו כסטודנטים צעירים היינו מוכנים לעשות כמעט כל עבודה, כמו מלצרות למשל, היום הסטודנטים שלנו כבר פחות מוכנים לעבוד במשרות כאלו. הם כבר רוצים משרות סטודנטים בתחומי הלימודים שלהם, או מוותרים על זה בעת הלימודים ומכוונים לשכר גבוה. אחד מהשניים צריך להתקיים אצל המעסיק כדי שהצעירים ירצו לעבוד אצלו. אז מה עשו למשל ברשות שדות התעופה? יצאו בפרסומים שמציעים שכר של 9-12 אלף שקל לחודש, כדי למשוך את אותו כוח עבודה".

ואיך אתם יכולים לגשר על הפער הזה?

"היום אנחנו מתנהלים מול חברות היי טק באזור מודיעין, ומנסים להסביר להם שכדי לגייס את אותו כוח אדם צעיר ואיכותי הם צריכים להציע או תפקיד משמעותי שיהלום את כוונות הסטודנטים הצעירים. הן צריכות להיות מוכנות לקלוט עובדים בתנאים אחרים. אם פעם הייתה דרישה נוקשה למשרה מלאה במשרד, היום הם צריכים לעשות אדפטציה ולהציע משרות חלקיות והיברידיות, שמשלבות בין עבודה במשרד לעבודה מהבית. הם צריכים לתת מענה לצרכים של כוח האדם שהם מנסים למשוך. אם מעסיק יתעקש להעסיק באותם תנאים של טרום הקורונה, יהיה לו קשה יותר לגייס".

ואיך המעסיקים מקבלים את המציאות החדשה?

"מעט מאוד מעסיקים מבינים את תמונת המצב החדשה. בעבודה משותפת אנחנו מראים להם שיהיה להם קל יותר לגייס בתנאים חדשים. רובם מתקשים לקבל את זה, ופה נעוץ הקושי בגיוס כוח האדם. אנחנו כשירות התעסוקה מעניקים כלים שהם תומכי השמה, כמו למשל סדנאות לכתיבת קורות חיים, הכנה לריאיון עבודה, נטוורקינג ועוד, וככה מנגישים לדורשי העבודה את שוק התעסוקה של היום. כלי נוסף שיש לנו הוא תכנית שוברים, בה מציעים לדורשי העבודה קורסים ולימודים בתחומים שונים. יש מגוון מאוד נרחב של קורסים ותכניות לימודיות".

לאיזה תחומים יש ביקוש גבוה במיוחד?

"קורסים של היי טק, דברים יותר חדשניים, קורסים ללא תואר, סייבר ועוד. יש גם קורסים למקצועות כמו רתכות ומנופאים, אבל במודיעין פחות נראה נהירה לקורסים כאלו, למרות שבחלק מהמקצועות האלו יש תנאי שכר יפים. היום מנופאי, שזה קורס שאנחנו מציעים, יכול להגיע לשכר של 15 אלף שקל בחודש. או קורס מנהלי בניין, שאנחנו מציעים בסבסוד מלא, יכול להגיע לשכר של 20 אלף בחודש. יש לנו מענה מאוד נרחב לדורשי עבודה, או למי שרוצה לעשות הסבה מקצועית באמצע החיים. אנחנו הפיתרון והכתובת עבורם".

כתבות נוספות

איך מתמודדים עם מאניה דיפרסיה?

מאניה דיפרסיה, או בשמה המקצועי הפרעה דו-קוטבית, היא אחת מהפרעות הנפש המורכבות והמאתגרות שמשפיעות על מיליוני אנשים ברחבי העולם. הפרעה זו מתאפיינת בתנודות קיצוניות במצבי

המשך קריאה »