במשרד התיווך שומכר נדל"ן מסכמים בימים אלו את השנה העברית בענף, וצופים כי גם השנה הבאה תעמוד בסימן עליות מחירים נוספות.
על שוק הנדל"ן המקומי מספר זאב שומכר כי שנת המלחמה כמעט ולא השפיעה על רמות הביקושים והמחירים. "המצב בו שרויה המדינה כמעט ולא השפיע על שוק הנדל"ן של מודיעין. בחודשים הראשונים של המלחמה הייתה עצירה מסוימת, אבל השוק השתחרר וחזר לקדמותו", אומר שומכר.
אילו השפעות כן היו למלחמה?
"המלחמה השפיעה בכך שהיא גרמה ל'יושבים על הגדר' למהר ולקנות, מחשש לעליית מחירים בתום הלחימה. במהלך השנה שעברה ראינו גידול בביקושים, גם לדירות מיד ראשונה וגם לנכסים מיד שנייה. במשרדנו משווקים נכסים מקבלנים וגם מבעלי הדירות, וניכר כי שוק הנדל"ן, גם יד ראשונה וגם יד שנייה, חזר לקדמותו. את דירות הקבלן אנחנו משווקים מחודש ינואר, ובממוצע נמכרות 3 דירות קבלן מדי חודש, בנוסף על הדירות מיד שנייה, שגם שם השוק חזר לעצמו בערך מחודש ינואר האחרון".
איזו השפעה הייתה למחסור בעובדי הבניין הפלסטינים?
"ידוע לנו שישנם קבלנים שמזה כעשרה חודשים אינם עובדים. הסיבה לכך היא היעדר כוח אדם. אולם ישנן חברות שיש להן כוח אדם, מכיוון שהן מוכנות לשלם יותר לעובדים. כתוצאה מכך עלויות הבנייה שלהן מתייקרות, ולכן אפשר להניח שגם הדירות שהן בונות יהיו יקרות יותר".
צפי לשנה הבאה?
"לצערי, לא איש בשורות אני. אני צופה ש'בשנה הבאה נשב על המרפסת', אבל המרפסת תעלה לנו יותר כסף. אני אומר את הדברים האלה בצער, מכיוון שיום אחד גם הילדים שלי ירצו לקנות דירה במודיעין ואני יודע שהמחירים רק יאמירו. אומרים שאין נביא בעירו, אבל יש שתי הנחות שהן כמעט ודאיות: במאקרו, ברמה הלאומית, עליית הריבית, עליית מחירי תשומות הבנייה והיעדר כוח עבודה יגרמו למחירים לעלות. במיקרו, ברמה העירונית, היצע הדירות עומד להיגמר מהר מאד, וכשההיצע קטן המחיר עולה באופן טבעי".