חברת מגה אור, שבסיס פעילותה בשילת ובעל המניות העיקרי בה הוא בן המושב צחי נחמיאס, מתקרבת לשווי שוק של מיליארד שקל. כך עולה מהדו"ח הכספי שפירסמה החברה בשבוע שעבר, דו"ח המתייחס לסוף שנת 2016. המספר המדוייק הוא 958.6 מיליון שקל. נחמיאס עצמו, שמחזיק ב-45.7 מהמניות, "שווה" לפי דו"ח זה 438 מיליון שקל.
לצד נחמיאס מחזיקים במניות החברה גם שני בתי השקעות גדולים: אלטשולר- שחם שמחזיק 5.05% וילין-לפידות שמחזיק 13.01%. את שאר המניות (36.24%) מחזיק הציבור באמצעות המסחר בבורסה לניירות ערך.
מאזנה של מגה אור עומד על שני מיליארד שקל, אבל מה שמרשים יותר היא שורת הרווח הנקי של החברה, שעמד בשנת 2016 על 103.6 מיליון שקל, זינוק משמעותי לעומת שנת 2015 שבה נרשם רווח שנתי נקי של 71.5 מיליון שקל ושנת 2014 בה רשמה החברה רווח נקי של 57.1 מיליון שקל.
גם בשורת ההכנסות מהשכרת נכסים מציגה מגה אור תוצאות משופרות, כאשר ההכנסות מהשכרה בשנת 2016 עמדו על 96.5 מיליון שקל לעומת 77 מיליון בשנת 2015 ו- 65.5 מיליון בשנת 2014. לפי הדו"ח, תפוסת השוכרים בנכסי החברה מגיעה ל-99%, נתון מרשים בפני עצמו.
מהדו"ח מתברר כי שנת 2017, ובעיקר שנת 2018, צפויות להיות שנים מעולות לחברה מבחינת צפי הכנסות מהשכרות נכסים. בשנים אלה צופה מגה אור להשקת מספר גדול של מרכזים חדשים. לפי הדו"ח ברבעון הראשון של 2017 צפויה ההכנסה השנתית של החברה מהשכרה לעמוד על 110 מיליון שקל בחישוב שנתי והסכום עתיד לזנק בשנת 2018 ל-141 מיליון שקל בחישוב שנתי בשנת 2018.
גם ההון העצמי של החברה זינק הולך וגדל בעקביות מדי שנה מה שמעיד על איתנות פיננסית ויציבות ארוכת שנים. בסוף שנת 2016 היה לחברה הון עצמי בסך 601 מיליון שקל, לעומת 466 מיליון שקל בסוף 2015 ו-353 מיליון שקל בסוף 2014, 300 מיליון שקל בסוף שנת 2013 ו-180 מיליון שקל בסוף שנת 2012. כלומר החברה הכפילה ביותר מפי שלושה את ההון העצמי שלה בחמש השנים האחרונות.
מגה אור דיווחה לבורסה ולרשות ניירות הערך כי היא מחזיקה ב-28 נכסי נדל"ן מניבים, מהם 19 מרכזים מסחריים קיימים בשטח של 119 אלף מטרים רבועים בנויים ועוד תשעה מרכזי מסחר ולוגיסטיקה שנמצאים בשלבי פיתוח שבהם 158 אלף מטרים רבועים, שצפויים להתחיל לפעול בשנים 2017-2018.
חלק גדול מהמרכזים המסחריים והמרכזים הלוגיסטיים של מגה אור ממוקמים במודיעין וסביבתה, בעיקר באזור התעשייה בשילת, בפארק הטכנולוגי של מודיעין ובמרכז עינב. לחברה מספר שותפים אסטרטגיים משמעותיים, בהם רמי לוי, ביג קניונים, איקאה וחברת הנדל"ן המניב ריט 1.
בין הפרויקטים שחברת מגה אור מחזיקה במודיעין ובסביבה בולט מרכז המיון החדש לחבילות של חברת דואר ישראל, שעתיד להיפתח בתוך מספר שבועות בבניין שבבעלות מגה אור בפארק הטכנולוגי. הבניין נמצא בשדרות הרכס והוא בשטח כולל של 18 אלף מטרים רבועים מתוכם 12 אלף מטרים רבועים בנויים ועוד חצר ענקית. עם תחילת העבודות צפויה תנועת משאיות ערה באזור שכן מדובר במרכז מיון ארצי לחבילות שינקז אליו את כל החבילות הנשלחות לאזרחי ישראל כולל חבילות המגיעות מחו"ל באמצעות קניות באינטרנט.
בנוסף מחזיקה מגה אור באיזור גם את "בית מגה אור" ובית "ירדן" ו"בית גלי" בשילת, את המבנה שבו שוכן מוסך מזדה-פורד בשילת וכן מבנה חדש בשילת שנקרא "בית מגה אור רכב" וכן שני מגרשים נוספים המיועדים לבניה. במתחם עינב מחזיקה החברה את מבני "מגה אור" 1 ו-2 בשדרות המלאכות. בפארק הטכנולוגי את המרכזים הלוגיסטיים של ניסקו ונובולוג, את המבנה "מרכז מגה לעסקים" שעתיד להיפתח בקרוב ושבו ישכנו משרדים וחברות מסחריות וכן שני מגרשים 12 א' ו- 12 ב' שעליהם תבנה החברה מבנים מסחריים.
* * *
כדי להמחיש את נעיצת היתד באזור מודיעין וההחלטה האסטרטגית של נחמיאס להתמקד דווקא במודיעין, כדאי להפנות את אור הזרקורים לעיסקה אחת שבוצעה לפני מספר חודשים שבמסגרתה זכה חברת מגה אור בחמישה מגרשים בפארק הטכנולוגי.
על פי תנאי העיסקה, נחמיאס ומגה אור משלמים קרוב ל-130 מיליון שקל עבור חמישה מגרשים בפארק הטכנולוגי בליגד, שרשות מקרקעי ישראל הוציאה לשיווק בקיץ שעבר. מבין תשעה מגרשים שהוצאו לשיווק, זכתה חברת מגה אור בחמישה, בשאר ארבעת המגרשים זכו חברת אמות השקעות, חברת אנפה, חברת סיטקוטק בע"מ וחברת כרמן פרויקטים מקריית גת.
כרשות מקרקעי ישראל (רמ"י) פירסמה את תוצאות המכרזים לתשעת המגרשים הידועים בשמם "מגרשי שילת" כיון שהיו שייכים בעבר למושב שילת, אולי פתחו בקבוקי שמפניה במשרדי מגה אור בשילת, בטוח שנחמיאס הבין שהוא יושב חזק על הסוס ושהעמיק את אחיזתו בעיר, ממש על פי התוכנית האסטרטגית שלו, למרות שהזוכים ומגה אור ביניהם, ישלמו יותר מ-300 מלש"ח שיושקעו בשיווק ופיתוח תשעה מגרשים, סכום הגבוה כמעט פי 4 ממחיר המינימום בו יצאו המכרזים כ-80 מלש"ח במצטבר.
ההצלחה בשיווק היתה גדולה והראייה לכך היא שלכל תשעת המכרזים הוגשו 113 הצעות שונות, מספר גבוה מאוד המעיד יותר מכל על האטרקטיביות של העיר מודיעין והפארק הטכנולוגי, והעובדה שלמכרז ניגשו חברות ענק מבוססות כמו מגה אור ואמות בפרט.
נחמיאס אמר לאחר הזכיה במכרזים: "מלאי הקרקעות שלנו הולך ואוזל והיה לנו חשוב לזכות בכמה מגרשים, כי רצינו לחדש את מלאי הקרקעות של החברה, כי כרגע יש לי שטחים בהיקף של 250 דונם שנמצאים ששווקו ובונים אותם, והם יאוכלסו בקרוב, כך שהיינו חייבים להגדיל את מלאי הקרקעות. אין ספק שמודיעין נמצאת חזק מאד במרכז אזורי הביקוש לקרקעות למסחר ולמשרדים, והמכרז האחרון הזה יביא כמובן לעליית מחירים בתחום המסחר והמשרדים, כי זהו לא ישווקו עוד באזור קרקעות נוספים. אני מרגיש את זה בחברה שעד לפני כמה שנים היה קשה לי לשווק את שטחי המשרדים והמסחר לשוכרים והיום הרבה יותר קל".
בתמונה בית גלי בשילת, אחד הנכסים הראשונים שבנתה החברה (צילום ארכיון)