Charli XCX-Sucker
עם אלבום שלישי בגיל כה צעיר לשרלוט אמה אטצ'ינסון, הידועה כצ'ארלי XCX וגישה חצופה ודרשנית, קשה שלא לשים לב שהילדונת הזו צועדת בדרך הנכונה. בעולם וגם אצלנו בישראל הכירו אותה לראשונה כשהתארחה בלהיט "I don't care" של ההרכב איקונה פופ ובסינגל המצליח של איגי אזליה "Fancy" מהשנה האחרונה, מאז עברה במיטב הבמות שיש לאירופה ולאמריקה להציע תוך כדי עבודה על האלבום המגניב והחדש שלה.
היא החלה לכתוב שירים בגיל 14 באנגליה (שם נולדה) וטוענת שהיא רואה מוזיקה בצבעים. האהובים עליה הם שחור, סגול, ורוד ואדום אך סולדת ממוזיקה בצבע ירוק, צהוב או חום למקרה שחשבתם להשמיע לה כאלה.
את הכסף לאלבום הראשון שלה לוותה מהוריה וב-2008 ראה האלבום "14" אור באופן עצמאי ולכד את אוזנו של מפיק רייבים מחתרתיים אנגלי בשם "צ'אז" שהזמין אותה למה שניתן לכנות סבב ההופעות הראשון שלה. כך נכנסה צ'רלי לתודעת המאזינים לראשונה ומשם שמה רק עלה ברשת והגיע לשאר קצוות עולם.
רק בשנת 2012 התפוצץ קולה הייחודי וסגנונה המחוספס בעל מאפייני האייטיז המובהקים בסינגל החרוש שאף הגיע לפרסומת של קסטרו אם אינני טועה וזכה בשיר השנה, "I don't care" של הרכב האלקטרו פופ "איקונה פופ", הגברת הצעירה קיבלה את המקפצה ללב המיינסטרים של המוזיקה ומשם לא חדלה בעשייתה.
כעת נשמע כי היא גיבשה סופית את סגנונה. התוצר משלב נוסטלגיה ופופ ייחודי ונכון בליווי טקסטים, שגובלים לעתים באנטי-פופ מובהק ובשאר הזמן נשמעים כאילו מדונה החזירה את גלגלי הזמן לאחור ושמרה כמה להיטים במגירה בשביל העלמה XCX, שמבצעת במלוא הפאסון את הלהיטים הרבים: אלה שכבר מושמעים ברדיו והיתר שעוד לא שמעתם אך לבטח תרצו.
הלוואי והיה לנו ייצוג פופ הולם ומיוחד כמו צ'רלי פה בישראל, כזה שלא מתבייש בדור שלו ובתרבות המשובשת שהוא חלק ממנה ואם צריך גם מבקר ועוקץ אותו. המוצר השלם שהוא האלבום "sucker" הוא חבילת מוזיקה מעולה וחסרת פשרות של פישרית בת 22, הישג בפני עצמו בעולם בו כל אחד יכול להקליט שיר ואם קלע בטעות לנישה והפך לוויראלי הוא יקבל את 15 דקות התהילה שלו, בסופו של יום הילדה הזאת יכולה לעשות בית ספר לרובם ככולם. שרק תמשיך ליצור ולהשתבח.
(צילום יחצ)