"שליחותו של הממונה על משאבי אנוש" הספר של א.ב יהושע שעובד על ידיו למחזה ומוצג עתה בקאמרי (כשנה אחרי שעלה בקולנוע בבימויו של ערן ריקליס), מצליח למצות את הסיפור ולהעביר לבמה את הדרמה בצורה מרשימה ומרגשת. גם כאן, כל הדמויות, חוץ מיוליה העובדת הזרה שנהרגה בפיגוע, אינן מזוהות בשמות אלא בכינויים (הממונה, הקונסולית, האישה, הנחש, הסבתא, הבן, וכו'), ולמרות שהדמויות לא מספיק מפותחות (כמו שקורה באופן טבעי במעבר בין ספר למחזה או סרט), זה לא פוגע באפקט הכללי של ההצגה שמצליחה לרתק למשך שעה וחמישים דקות ללא הפסקה.
העלילה שנכתבה בהשראת האינתיפאדה והאוטובוסים המתפוצצים בירושלים, מביאה את סיפורה של יוליה, עובדת זרה במאפיה ירושלמית גדולה, שפוטרה כמה ימים לפני שנהרגה בפיגוע. היא שוכבת בחדר מתים ירושלמי מבלי שאף אחד אינו מגיע לזהותה, עד שעיתונאי של מקומון ירושלמי המכונה "נחש" חושף את הפרשה ומאשים את בעל המאפייה הישיש באדישות כלפי עובדיו הזרים. על מנת לתקן את הנזק התדמיתי פוקד בעל העסק הישיש על הממונה על משאבי אנוש בעסק לחקור מה קרה, לזהות את הגופה וכמחווה ללוות את גופתה לקבורה בארץ מולדתה. הממונה השרוי במשבר אישי בחייו, מוצא עצמו במסע הזוי עם גופה בארון ועם עיתונאי חטטן שמצטרף בכוח כדי לכסות את הפרשה. מעבר לים מחכה להם בשדה התעופה קונסולית מקומית שמנסה לעזור. אבל העסק מסתבך כאשר אין מי שיחתום על תעודת מוות שתאפשר את קבורתה. בנה שממתין שם, קטין, והיחידה שיכולה לעשות זאת היא אמה (הסבתא) שמתגוררת בכפר נידח. הקונסולית, הנחש, הממונה, הבן והארון מתחילים את מסעם בסופת שלגים לביתה של הסבתא. לטובת מי שלא מכיר את הסיפור, נשאיר את הסוף פתוח.
היכולת למצות את הסיפור המופלא של גבר שבתת מודע מחפש את עצמו וזהותו ויוצא לשליחות אנושית שהופכת למסע אישי, דרך המציאות הישראלית הקשה הקושרת אותו למסע מירושלים אל ערבות רוסיה הרחוקה, הוא הודות לעיבוד מצוין הכולל: מקהלה של שמונה שחקנים צעירים, ששרים, מגלמים דמויות במחזה, מחברים בין הסצנות (בעזרת תפאורה מתוחכמת ואביזרים כמו ארונות ברזל משרדיים המשנים את ייעודם), ומספקים אתנחתות קומיות. המקהלה היא גם מוטיב שמשרת היטב את הרעיון של פסיון אליו התכוון המשורר ביצירתו המקורית. בצוות השחקנים המעולה בולט בתפקיד הראשי כממונה מיכה סלקטר שמצליח ליצור דמות מורכבת של גבר רגיש שנקרע בין עולמות. נדב אסולין כעיתונאי הנחש, אוהד שחר כבעל המאפייה הישיש והלנה ילובה משכנעים ומדייקים במשחקם, וליאור לב כיוליה, האשה המתה שנוכחת המון על הבמה מצליחה להיכנס ללב ולרגש.
שורה תחתונה: מחזה מרשים, מסקרן, אנושי וחזק שמצליח להעביר היטב את הסיפור המופלא של א.ב יהושע בזכות בימוי מדויק, תפאורה חכמה, ומשחק משכנע.
שליחותו של הממונה על משאבי אנוש, מאת: א.ב. יהושע, בימוי איציק ויינגרטן, בין השחקנים: מיכה סלקטר, אוהד שחר, הלנה ירלובה, נדב אסולין, שמחה ברבירו, ליאור לב, לאה שלנגר ועוד. הפקה תיאטרון הקאמרי.