עוגת גבינה "פירורים" טבעונית

מאיר רוזנברג, השף של מלון רימונים גלי כנרת
2014-05-14 12:40:52
2014-05-14 12:40:52

חומרים למלית

500 גרם ממרח טופו

250 סמ"ק קרם קוקוס

250 סמ"ק שמנת צמחית מתוקה

2 חבילות פודינג ווניל

3 כפות סוכר

1 כף גרידת לימון

חומרים לפירורים

1 כוס קמח

2 כפות אגוזים טחונים

2 כפות סוכר חום

60 סמ"ק שמן

זה רק נראה כמו גבינה. עוגה לטבעונים (צילום יח"צ)

אופן הכנה

1. מערבבים היטיב את כול חומרי המלית, עד לקבלת מרקם אחיד.

2. מערבבים את חומרי הפירורים עד לקבלת בצק אחיד.

3. מחלקים את הבצק. 2/3 מהבצק משטחים בתבנית עגולה.

4. את הבצק אופים בתנור שחומם ל180 מעלות כ- 10 דקות ולאחר מקררים אותו.

5. את השליש הנותר אופים במקביל ולאחר שהוא מתקרר, מפוררים את הבצק ביד או בעזרת בלנדר.

6. את מלית בוזקים מעל תחתית הבצק ועל המלית מפזרים את פירורי הבצק

7. מכניסים למקרר לפחות ל – 5 שעות או שעה למקפיא.

כתבות נוספות

"ריאל לעולם לא מתה"

הופעה היסטורית של שוערה השלישי של ריאל מדריד הקנה לה את הכרטיס לחצי גמר ליגת האלופות

"נועה איתנו כל הזמן"

עדי ואבי מרציאנו, הוריה של נועה התצפיתנית שנחטפה ונרצחה, שוברים שתיקה ממושכת ומספרים על רכבת ההרים הרגשית שחוו מאז ה-7 באוקטובר, על השיחות עם נועה בבוקר השבת השחורה והאכזבה מצה"ל וההנהגה, וכיצד הזהירה אותם מהמצב בגבול הרצועה: "היא אמרה 'אחרי סוכות, תתכוננו'"

"נועה איתנו כל הזמן"

עדי ואבי מרציאנו, הוריה של נועה התצפיתנית שנחטפה ונרצחה, שוברים שתיקה ממושכת ומספרים על רכבת ההרים הרגשית שחוו מאז ה-7 באוקטובר, על השיחות עם נועה בבוקר השבת השחורה והאכזבה מצה"ל וההנהגה, וכיצד הזהירה אותם מהמצב בגבול הרצועה: "היא אמרה 'אחרי סוכות, תתכוננו'"

המשך קריאה »