סטייק לברק בפירות יבשים וחלב קוקוס.

באדיבות השף סהר רפאל מסעדות כדיתא וכרמים. צילום: לירון אבירם
2014-01-14 13:11:47
2014-01-14 13:11:47

רכיבים:

  • 2-3 דגי  לברק נקיים
  • 100 גרם חמאה
  • 2 תפו"א חתוכים לקוביות
  • 2 יח' בטטה חתוכים לקוביות
  • 3-4 תאנים חתוכות לרבעים.
  • 100 גרם חמוציות
  • 4-5 משמשים
  • 2-3 תמרים
  • 1 קופסא של קרם קוקוס
  • ציר ירקות
  • 2 ענפי טימין/רוזמרין

אופן ההכנה

  1. נפרוס את הדגים לסטייקים בעובי 2-3"מ.
  2. נחמם חמאה בסיר או במחבת ונוסיף את תפו"א והבטטה
  3. נצרוב כ-2-3 דקות ננמיך את הלהבה ,נבזוק פנימה יין לבן.
  4. נוסיף את הדגים למחבת ונפזר מעל את הפירות היבשים
  5. נוסיף את ציר הירקות ואת עשבי התבלין יחד עם הקרם קוקוס .
  6. נטבל במלח ופלפל לפי הטעם .

אופציות לשדרוג המנה

  • להמשיך לבשל עם מכסה למשך 10 דקות .
  • להכניס לתנור למשך 15 דקות בחום של 200 מעלות.

 

כתבות נוספות

כל היופי במקום אחד

ד"ר אילון היא בוגרת לימודי רפואת שיניים מטעם האוניברסיטה העברית בירושלים, ובעלת תואר שני בניהול מערכות בריאות מטעם אוניברסיטת תל אביב. היא רופאה בכירה במחלקה

המשך קריאה »