אתם גולשים באינטרנט, מתקשרים עם העולם בפייסבוק, רואים מה שרואים החברים שלכם באינסטגרם, צופים בסדרות שלכם באתרי צפייה ישירה ונכנסים להתעדכן בחדשות בויינט, אבל מה לגבי הילדים שלכם? איפה הם מסתובבים כשהם משתלטים על המחשב או הטאבלט?
עולם אתרי הילדים הוא אחד מהשווקים הגדלים ביותר בשנים האחרונות. אתרים שהחלו כבדיחה פרטית של ילד עושים אקזיט בסכומים שמסדרים אותו עד הפנסיה, אתרים חדשים עולים ופורחים ונראה כאילו השוק צמא לעוד ועוד.
מהם האתרים הללו, איפה מוצאים אותם ומה יש בהם? התשובות – כאן. שימו לב – בכל האתרים הללו ישנה אפשרות למנוי בתשלום ולמנוי רגיל. המנויים בתשלום מקבלים בדרך כלל כמה אפשרויות שלא יהיו פתוחות ליתר המשתמשים.
ברוב האתרים הילד נדרש תחילה לפתוח חשבון. בחלק הזה חשוב להנחות את הילדים ששם המשתמש, או השם שיוצג באתר, לא יהיה כזה שמאפשר לזהות אותו בעולם האמיתי. כללי בטיחות בסיסיים ברשת הם שיעור שאף פעם לא מוקדם מדי ללמוד.
אחד האתרים הגדולים והמוכרים בעולם הילדים הוא מיקמק. מיקמק הוא עולם וירטואלי שבו הילדים מטיילים להם להנאתם בעזרת אוואטר (דמות וירטואלית), פוגשים מיקמקים אחרים, בונים לעצמם בית ומציידים אותו בכל טוב, כמו טלוויזיה, שטיח, ריהוט וכדומה. את הציוד משיגים בעזרת קודים שמשיגים כשרוכשים בובת מיקמק או מנוי (כן, בכסף אמיתי) ומאתרים שונים. בעולם מיקמק ניתן לשוחח עם יתר החברים. האתר מנוטר על ידי צוות שמוודא שהילדים הם אכן ילדים והשיחות ביניהם אינן מכילות תכנים חשודים. באתר משחקים רבים שניצחון בהם משיג כסף וירטואלי, ספריה שבה ניתן לקרוא ספרים, קולנוע שבו צופים המיקמקים בסרטים יחד, לקנות חיות מחמד וירטואליות ועוד.
אתר דומה הוא מוגובי. גם במוגובי על הילדים להכין אוואטר. גם כאן הם מסתובבים בעולם הווירטואלי ויכולים לתקשר עם אוואטרים אחרים בצ'אט מנוטר. ניתן לשחק במשחקים ולהרוויח כסף וירטואלי, להקים ולרהט בית וירטואלי עם חיית מחמד וירטואלית.
אקולוקו הוא אתר בעל קונספט דומה לשניים האחרים, רק שכאן הדגש הוא על איכות הסביבה. כמו בקודמים גם כאן ניתן לשוחח עם חברים, לבנות בית ולקנות ריהוט ובגדים, אך המשימות כוללות ניקיון האי, מחזור אשפה כדי להשיג כסף וירטואלי וכן הלאה. גם כיף וגם ערך מוסף.
אתר וובקינז מציג קונספט זהה כמעט לאחרים, רק שכאן האוואטרים הם חיות. לאתר סדרת בובות נלוות שניתן להשיג כמעט בכל חנויות הצעצועים. לכל הבובות קוד שניתן להזין באתר ולקבל אוואטר זהה לבובה שרכשתם.
נוסף לאלה ישנם אתרים שאינם כוללים אינטראקציה בין האוואטרים של הילדים. בקיזי קיים אמנם אוואטר, אך הוא אינו משמש למשחקים. הילדים יכולים לשחק במשחקים השונים ולהרוויח כסף וירטואלי בעזרתו יוכלו לרכוש לאוואטר בגדים ופריטים נוספים. אתר נוסף הוא שידוני שבו הילדים יוצרים את הדמות בעצמם בציור על המסך. הציור יתעורר לחיים, יקבל שם וישמש את הילד במשחקים השונים.
ישנם עוד אין ספור אתרים, המגוון גדול, התכנים מגוונים וחלקם אפילו חינוכיים. כל שנשאר הוא לכוון את הילדים לאתרים הנכונים ולצפות בהם מפתחים כישורים.
בהכנת הכתבה סייעה עדן א' עמית
(צילום: stock_image)