הקרב על משחק המלכים

רותי בוסידן
הודעה פתאומית של עיריית מודיעין על סגירת מועדון השחמט הקהילתי, שנפתח רק לפני כחודשיים, עוררה את כעסם של המשתתפים, ש-600 מהם חתמו על עצומה הקוראת לביטול ההחלטה
צילום: פרטי

לא פחות מ-600 תושבי העיר חתמו השבוע על עצומה, היוצאת נגד כוונת העירייה לסגור את מועדון השחמט העירוני שפעל בחודשים האחרונים במרכז הקהילתי ברחוב עמק החולה.

מרכז השחמט העירוני נפתח רק לפני כחודשיים, בטקס חגיג בהשתתפות ראש העירייה, והפך ללהיט של ממש בתוך זמן קצר. 100 איש, מגיל 6 ועד לגיל 80, הצטרפו למפגש שבועי במועדון, עם 15 משחקים במקביל, כאשר השיעורים הועברו בהתנדבות בידי תושבים.

לפני פחות משבועיים הופתעו המשתתפים לקבל הודעה מהעירייה, בה התבשרו כי המרכז ייסגר. הרקע להודעה הוא העברת האחריות על הפעלת המקום מידי אגף הקהילה לידי אגף הספורט, שלטענת התושבים רצה לאחד בין המועדון הקהילתי למקבילו התחרותי. אגף ספורט לא ידע בכלל שהמועדון עובר אליו, והציע הפעלת חוגים תחת עמותה שמגיעה מחוץ למודיעין, בערב אחד בלבד, במבנה בעל חדר אחד של 25 מ"ר ו-4 שולחנות.  כלומר, לא יותר מ-15 שחקנים בלבד וללא אפשרות לליגה. וזאת ללא כל תקציב לתפעול ולניהול או אפשרות לקנות מקרן אפילו. העירייה חזרה בה אפילו מהצעה מצומצמת זו ללא הסבר מניח את הדעת", נכתב בעצומה.

אהרון גפן, תושב מודיעין, ומי שהקים את מועדון השחמט העירוני ויזם את העצומה, אמר השבוע למודיעין NEWS: "התחיל כאן משהו נפלא. מבוגרים, צעירים וילדים שנפגשם כשווים לשחק ביחד משחק בין מאות שנים. עד שהעירייה, חד צדדית ומשיקולים לא מובנים כלל, הפסיקה את הפעילות. אנחנו כתושבים מבקשים מועדון מכובד לתחום השחמט שיתאים לקהל העצום של שחקני השחמט בעיר. לנו לא משנה איזה אגף בעירייה מפעיל את העניין. אנו מבקשים מבנה עירוני שמשרת את צרכי התושבים ולא להיפך. שחמט הוא מטבעו גם קהילתי וגם תחרותי, וצריך לפעול בהתאם".

חבר המועצה עמיחי זליג, מחזיק תיק הקהילה שסייע בהקמת המועדון, הוסיף: "לצערי, נוצר לחץ של גורמים מסוימים לאחד בין המועדון הקהילתי לבין המועדון התחרותי, והחליט מי שהחליט, ללא ידיעתי, להעתיק את כל הפעילות לסחלבים. חשוב לציין שהלחצים לאחד בין הפעילות הקהילתית לבין הפעילות התחרותית הגיעו מהשטח ולא מהעירייה. אני פועל כעת להחזיר את הפעילות של מועדון השחמט למרכז צבעוני, כי אין יותר מתאים מאגף קהילה להמשיך להפעיל את הפעילות החשובה הזו. אני מקווה שבימים הקרובים הגורמים המעורבים בעירייה יקבלו את ההחלטות הנכונות".

מדוברות עיריית מודיעין מכבים רעות נמסר בתגובה: "לפני מספר שבועות הקימה העירייה, בשיתוף התושבים, מועדון שחמט תחרותי בעיר. המועדון נרשם באיגוד השחמט תחת עמותת עירוני מודיעין, והיא זו שאחראית לניהול מועדון השחמט לרבות רישום קבוצות ושחקנים באיגוד וקיום תחרויות בעיר. המועדון פועל במבנה עירוני (גן חצב) ששופץ, בין השאר, לטובת פעילות זו.

"במקביל, העמותה מפעילה חוגי שחמט בעיר לקהל הרחב ואף רכשה לשם כך ציוד ייעודי לטובת שחקני השחמט בעיר. כמו כן, העירייה הבהירה, כי אם יהיה ביקוש לפעילות במסגרת החוג, העירייה תרחיב את הפעילות בגן חצב.

"בנוסף מבהירים בעירייה, כי מי שמעוניין לשחק שחמט, במסגרת קהילתית ולא במסגרת תחרותית/חוג, יוכל לעשות זאת ללא עלות במועדון הקהילתי צבעוני. מכאן שלמעשה כל הדרישות בעצומה כבר מיושמות בשטח".

כתבות נוספות

הכינו את בגדי הים

שבוע לפני פתיחת עונת הרחצה מפרסמת חברת אופק את מחירי הכניסות לבריכה העירונית ולפארק המים. מחירי המנויים – החל מ-740 שקל

יהיה טעים

בשבוע הבא יעניקו 30 מסעדות ומקומות בילוי מקומיים החנות והטבות במסגרת מיזם "טעים להכיר" של עיריית מודיעין ומרכז הצעירים 'יודה'

הכינו את בגדי הים

שבוע לפני פתיחת עונת הרחצה מפרסמת חברת אופק את מחירי הכניסות לבריכה העירונית ולפארק המים. מחירי המנויים – החל מ-740 שקל

המשך קריאה »

יהיה טעים

בשבוע הבא יעניקו 30 מסעדות ומקומות בילוי מקומיים החנות והטבות במסגרת מיזם "טעים להכיר" של עיריית מודיעין ומרכז הצעירים 'יודה'

המשך קריאה »