לא שוכחים אף אחד

כתבי מודיעין News
הנצחת הנופלים והנרצחים במלחמה נמשכת, עם משעול חדש על שמו של רנ"ג רומן גנדל וחדר כושר בבית הספר בו למד שגב שושן
צילום: דוברות העירייה

עיריית מודיעין ממשיכה בהנצחת החיילים והאזרחים תושבי העיר שנפלו במהלך אירועי ה-7 באוקטובר ומלחמת "חרבות ברזל", וביום שישי האחרון הגיע תורם של רנ"ג רומן גנדל ושגב שושן.

בעירייה חנכו בשישי האחרון משעול חדש בעיר על שמו של גנדל, בהשתתפות ראש העירייה, בני המשפחה וחברים, שחלקו כבוד ללוחם החטיבה הטקטית במשמר הגבול שנפל בקרב בקיבוץ ניר עם בעוטף עזה.

גנדל, בן 47 בנופלו, אב לשתי בנות, מיהר לדרום בבוקר השבת השחורה ויחד עם כוח מג"ב הגיע ליישובי העוטף, שם נתקלו בעשרות מחבלי חמאס שניסו לפלוש לקיבוץ. יחד עם כיתת הכוננות של ניר עם, ועם כוח גולני וחטיבה 7, הדפו גנדל וחבריו את המחבלים והרגו עשרות מהם. על גנדל סיפרו במג"ב כי "הכוח נתקל באש תופת. רומן חתר למגע, וכשהחל בהתקדמות נפגע מירי צלפים".

לישראל עלה גנדל בגיל 17 מאזרבייג'ן, ושנה מאוחר יותר התגייס למג"ב. במהלך שירותו הממושך עבר גנדל הכשרות רבות, בהן מדריך לוחמה בטרור, מדריך צלפים ועוד. עוד סיפרו חבריו לשירות במשמר הגבול כי גנדל התבלט כלוחם אמיץ ובעל יכולת מקצועית גבוהה, מפקד ומדריך מוערך ואהוב שהכשיר דורות של לוחמים ביחידות העילית של מג"ב.

עוד באותו יום נערך בתיכון עירוני ב' טקס הסרת חנוכת חדר כושר עירוני שייקרא מעתה על שמו של שגב שושן, צלם שנרצח יחד עם בת זוגו במסיבת הנובה ב-7 באוקטובר. שושן, בן 28 במותו, היה בוגר בית הספר ולמד במגמת חינוך גופני, והוריו סיפרו כי הלימודים במגמה סייעו לו לעשות שינוי משמעותי בחייו.

חבריו של שושן סיפרו למודיעין News לאחר מותו כי "הוא אהב פיתוח גוף והקפיד על כושר ותזונה, ונתן לנו טיפים לחיים בריאים יותר. הוא היה בן אדם שמח, מצחיק, חייכן ואהוב על כולם. שגב אהב מאוד את חברה שלו, וזה שהם מתו ביחד נותן קצת נחמה".

מלבד בני המשפחה נכחו בטקס ראש העירייה וצוות בית הספר, שחילקו תעודות סיום קורס מדריכי חדר כושר לתלמידי המגמה. כמו כן, הוריו של שושן החליטו לאמץ מעתה את תלמידי המגמה, ומדי שנה, יחד עם תעודות הסיום, הם יעניקו לתלמידים שי צנוע להנצחתו של בנם.

כתבות נוספות

ככה לא בונים עתיד

המכרז שפורסם השבוע להעברת זכויות הניהול על עירוני מודיעין לידיים פרטיות מעלה תהיות רבות, והתנהלות העירייה בעניין לא נראית טוב

למען הלוחמים השקופים

שון מאור איבד במלחמה את קרוב משפחתו סמ"ר גל מישאלוף ממודיעין, והחליט להתגייס לטובת הלומי הקרב שלא מקבלים מענה מספק: "המטרה – להפוך אותם משקופים לנראים"

ככה לא בונים עתיד

המכרז שפורסם השבוע להעברת זכויות הניהול על עירוני מודיעין לידיים פרטיות מעלה תהיות רבות, והתנהלות העירייה בעניין לא נראית טוב

המשך קריאה »

למען הלוחמים השקופים

שון מאור איבד במלחמה את קרוב משפחתו סמ"ר גל מישאלוף ממודיעין, והחליט להתגייס לטובת הלומי הקרב שלא מקבלים מענה מספק: "המטרה – להפוך אותם משקופים לנראים"

המשך קריאה »