עשרות צעירים יהודים התפרעו אמש (שני) בכפר הפלסטיני פונדוק בשומרון, בו אירע לפני כשבוע פיגוע ירי, כאשר שניים מהם נורו בידי שוטר וחייל.
העימותים החלו כאשר עשרות ישראלים רעולי פנים הציתו מבנים וכלי רכב בכפר הפלסטיני, והתעמתו עם כוחות מג"ב שהגיעו למקום. במהלך האירוע רדפו שוטרי מג"ב אחרי קבוצת צעירים, ובסמוך ליישוב רמת גלעד החל עימות שבמהלכו רוסס גז פלפל לעבר השוטר, שהגיב בירי. עוד נטען כי גם חייל ששהה באזור ירה לעבר המתנחלים. מהירי נפצעו כמה צעירים, שניים מהם באורח קשה.
מספר שעות מאוחר יותר הודיעה המשטרה כי לזירת האירוע זומנו חוקרי המחלקה לחקירות שוטרים, וכי השוטר היורה נחקר בחשד לירי שלא כדין. עוד נמסר כי השוטר שוחרר למעצר בית עד ליום שישי וכי הוא הורחק לשמונה ימים מתחנות המשטרה וממתקנים משטרתיים ונאסר עליו ליצור קשר עם המעורבים באירוע.
שר הפנים משה ארבל התייחס לאירוע ואמר כי "ערב קשה שעוד יתוחקר היטב. גם המובן מאליו חייב להיאמר. במדינת ישראל לא מציתים מבנים ורכבים ולא מרססים גז פלפל על כוחות צבא ההגנה לישראל. פשוט לא".