הדרך המהירה להייטק עוברת במודיעין

ערן קמינסקי
ביולי הקרוב ייפתח הקורס הראשון של בית הספר להייטק של גוגל ישראל ואוניברסיטת רייכמן במודיעין, שיאפשר רכישת מקצוע בתוך שמונה חודשים, כולל השמה. סגן ראש העירייה מסביר כיצד זה יעבוד ומי ייהנו ממלגות
צילום: freepik

עיריית מודיעין הודיעה אתמול (ראשון) כי בית הספר להייטק של גוגל ישראל ואוניברסיטת רייכמן יפעיל שלוחה במודיעין, שתאפשר לימודים קורסים מקצועיים שיאפשרו כניסה לעולם ההייטק הישראלי.

השלוחה החדשה תפעל במתחם הספייסמוד העירוני בכיכר התחבורה, כאשר הקורס הראשון, שייפתח ב-25 ביולי, יהיה קורס מנתחי מערכות מידע בעידן ה-AI, כולל התמחות ב-Salesforce. ערב החשיפה לשלוחה החדשה יתקיים בעיר בתחילת יוני, ולמודיעין News נודע כי משך הקורסים יעמוד על כשמונה חודשים, ובעלות של כ-30 אלף שקל. עוד הודיעה העירייה כי מלגות יוענקו למשרתי מילואים, נכי ופצועי צה"ל ונשים המעוניינות להיכנס לעולם ההייטק.

אלעד שמעונוביץ, סגן ראש העירייה, הסביר: "בוגרי הקורס ייצאו עם תעודה וירכשו מקצוע לכל דבר. יש מגמה היום של ירידה בביקושים לתואר ראשון, חבר'ה צעירים פחות רוצים להתחייב למסלול של שלוש-ארבע שנים. כאן אנחנו מציעים רכישת מקצוע בתוך שמונה חודשים, קרוב לבית, כולל השמה".

איך זה יעבוד?

"ההשמה תתבצע גם באמצעות קשרים שגוגל עושה עם חברות בישראל, ובנוסף מנהלת אופק העירונית יצרה קשר עם חברות הייטק בעיר, שיש למעלה מ-30 כאלו, ושאלה אותן לאיזה תפקידים הן מגייסות ומה הצרכים שלהן וצפי גיוס עובדים לשנים הקרובות, והן גם ישולבו בקורס. נציגים מטעמן יבואו להרצות ולהציג, נעשה סיורים והן ישתפו איתנו פעולה. זה לא יהיה משהו חד-פעמי, אלא התקשרות לטווח ארוך".

עוד מסביר שמעונוביץ כי השלוחה החדשה תתחיל עם קורס אחד בקיץ הקרוב, אבל בהמשך ייתכן שיפעלו יותר קורסים במקביל. "הכל תלוי בביקוש. אנחנו פותחים קורס אחד ויכול להיות שאם יהיה ביקוש גבוה אז נפתח כבר שניים באופן מיידי. אחרי החגים ועם תחילת השנה האקדמית נפתח קורסים נוספים, והכל לפי הצרכים ולפי הביקוש".

על העלות הלא מבוטלת מסביר שמעונוביץ כי אלו בערך המחירים הממוצעים בשוק וכי "יש פה גם מוסד אקדמי מוכר, כך שאם מישהו ירצה להמשיך ללימודי מחשבים לדוגמה באוניברסיטה, אז לא מעט ממה שלמד בקורס ייחשב לו לתואר הראשון, ויש גם את עניין ההשמה".

לגבי המלגות שיוענקו הוא מספר כי "גוגל מממנת את העניין הזה בחמישה מיליון דולר, לא רק במודיעין אלא גם במקומות נוספים בארץ, והם שותפים של הבינתחומי בפרויקט הזה. מטרתם בהתחלה הייתה להנגיש את ההייטק לפריפריה, לחרדים ולמגזר הערבי, ומאז המלחמה הם בעצם הכניסו, וזה מה שאפשר לי להכניס את מודיעין לתוך המהלך, גם לוחמים ומשרתי מילואים, ועוד יעד שאני ביקשתי להכניס פנימה, והוא מאוד חשוב וערכי בעיניי, שאלו נכי ופצועי צה"ל. יש לנו כמעט 500 פצועים מהעיר במלחמה הזאת, אלו ילדים בני 22-23, והמטרה היא לתת להם כיוון ואופק והמלגות מגיעות גם ל-90% מימון".

כתבות נוספות

מערת הצדיק? לא תודה

בעיריית לוד נתנו לאחרונה תוקף לסברה כי המערה בבקעת הנזירים במודיעין היא המערה המפורסמת מסיפורו של רבי שמעון בר יוחאי, אולם בעיריית מודיעין מתנערים מהקביעה

חוזרים לרוץ במע"ר

ב-12 ביוני יתקיים מרוץ הלילה של מודיעין, עם מאות משתתפים וארבעה מקצים, גם תחרותיים. העלות בהרשמה המוקדמת: 40-80 שקל

מערת הצדיק? לא תודה

בעיריית לוד נתנו לאחרונה תוקף לסברה כי המערה בבקעת הנזירים במודיעין היא המערה המפורסמת מסיפורו של רבי שמעון בר יוחאי, אולם בעיריית מודיעין מתנערים מהקביעה

המשך קריאה »