חג הוא מצד אחד כיף גדול, זה הזמן בו כל המשפחה מוזמנת להיפגש, לחגוג ביחד. מהצד השני, מדובר על אירוע שיכול להתיש לכתחילה כל מי שלא ממש מסתדר במטבח.
בישולי החג, התרכיז של המציאות הישראלית, עלולים בקלות לאבד את הסבלנות רק מתוך המחשבה על הארוחות מלאות התבשילים שיהיה עליהם לבשל. אבל אנחנו כאן בדיוק בשביל זה, כדי לתת את המענה המקצועי ולעזור.
מתכונים לשבועות בעשר דקות הכנה, כאלו שלא דורשים מכם לעבוד ולטרוח במטבח מצד אחד ובכל זאת להציג שולחן מפואר לתפארת החג, מהצד השני.
מנות פתיחה
אי אפשר להתחיל ארוחה מלאה בגבינות ומוצרי חלב בלי איזה סלט שיקפיץ לנו את הארוחה וירענן את מה שמתרחש אצלנו בפה. כדי להכין סלט מוצלח אתם לא צריכים הרבה, רק כמה חומרי גלם נהדרים ואתם כבר יכולים להכין מנה שאין מי שלא ירצה.
המתכון שלנו הוא לסלט קפרזה, הבסיס של המטבח האיטלקי. קופסא של עגבניות שרי בצבעים שונים חתוכות לרבעים או חצאים, לפי מה שתבחרו. לאחר מכן תוסיפו כוס של עלי בזיליקום חתוכים גס ביד, כמה כדורי מוצרלה חתוכים לחצי מפוזרים מלמעלה ומעט פרמז'ן מגורר. מתבלים בשמן זית, חומץ בלסמי, מלח ופלפל ויש לכם פשוט סלט מושלם.
מנה מרכזית, פשטידה
אין מנה שקל יותר להכין מאשר פשטידה. פשוט מדובר על מנה בה מערבבים חומרי גלם טובים, מניחים בתוך תבנית אפיה ושולחים לתנור ישר. אנחנו נציג בפניכם את הפשטידה האהובה מכולן, פשטידת ברוקולי. הפשטידה מורכבת מחומרי הגלם הבאים: 1 בצל בינוני קצוץ, שני קישואים בגודל בינוני קטן מגורדים בפומפיה גסה, 150 גרם פרחי ברוקולי קצוצים דק, שתי ביצים, 100 גרם שמנת חמוצה,שתי כפות גדושות של קמח תופח, כפית מלח וקצת פלפל שחור. מטגנים את הבצל ומוסיפים את הברוקולי והקישואים לתוך הסיר, אחרי עשר דקות הירקות יהפכו רכים ואפשר יהיה להניח את התערובת בצד כדי שתתקרר. מחממים תנור למאה ושמונים מעלות, מערבבים את תערובת הברוקולי והקישוא ביחד עם הקמח והשמנת ואופים לשלושים וחמש דקות בחום של מאה ושמונים מעלות עד להזהבה.
מנה אחרונה
עוגת בסקוויטים היא כנראה העוגה הכי ישראלית והכי טובה שיש לשבועות. מדובר על עוגה שהיא פשוט עוגה מנצחת, כזו שמצליחה בכל פעם מחדש. בשביל עוגת בסקוויטים מושלמת כל מה שצריך זה חבילה של מאתים וחמישים גרם גבינה לבנה, חבילה של אינסטנט פודינג וניל, כוס חלב, חבילה של שמנת מתוקה ושתי כפות סוכר. מערבבים במיקסר את כל החומרים עד לקבלת קצפת יציבה ומניחים בצד. בתבנית מרובעת שמים שכבה של בסקוויטים תבולים בחלב או בקפה, אם רוצים לגן ועל השכבה הזו שמים את הקצפת. חוזרים על הפעולה הזו עד לגובה הרצוי ושמים את העוגה במקרר להתייצבות. אפשר לפזר מעל קצת שוקולד מריר מגורר, קקאו, כמה כפות של ריבת חלב, תותים, פירות יער וכל מה שאתם חושבים שישתלב ויתאים לכם בעוגה הזו.