צו מבנה מסוכן – מהן ההשלכות אם לא מטפלים בו?

תוכן פרסומי
2036-09-17 02:44:00
2036-09-17 02:44:00

אי טיפול בצו מבנה מסוכן עלול לגרור לא רק קנסות, אלא תביעה פלילית

(צילום: Freepikׂ)

מבנה מסוכן הוא כזה שלאחר שנים רבות החל להתבלות ולהגיע למצב שבו הוא נחשב מסוכן למשתמשים בו, לעוברים והשבים ואף למבנים אחרים בסביבה. רשויות מקומיות ועיריות שולחות צו מבנה מסוכן לבעלי דירות ומבנים הנחשבים למסוכנים, והן רשאיות לקנוס אותם במקרה ולא מתבצע טיפול הולם במטרה להחזיר את המבנה למצב תקין. עוד כדאי לדעת כי אי טיפול בצו מבנה מסוכן עלול לגרור לא רק קנסות, אלא תביעה פלילית.

צו מבנה מסוכן – הצד החוקתי

"העובר על הוראת חוק עזר, דינו קנס של 3,600 ₪ חדשים, ובעבירה נמשכת קנס נוסף של 160 ₪ חדשים בעד כל יום בו נמשכת העבירה לאחר שנמסרה הודעה עליה בכתב מטעם ראש העירייה או לאחר הרשעה", כך מפורט בפקודת העיריות בסעיף 254. מלבד פקודה זו, ישנם עוד סעיפים וחוקים העוסקים בשליחת צו מבנה מסוכן ובהשלכות שבהתעלמות ממנו, כמו לדוגמא סעיף 255 המאפשר לעיריות והרשויות להיכנס למבנה בעצמן ולבצע את התיקונים מטעמן. איפה הקאטצ'? הן יוכלו לגבות את כל ההוצאות על התיקונים והטיפול, מאותו אדם שקיבל את הצו ולא פעל לפיו. במקרים אחרים יוכלו הרשויות להרוס לחלוטין מבנים הנחשבים לסכנה של ממש ואף מהווים איום על חיי אדם.

כפי שצוין, מדובר בעבירה פלילית של ממש שתשפיע על כל דיירי המבנה ללא יוצא מן הכלל. מסיבה זו, מומלץ שלא להתעלם מצו זה במידה ומתקבל. ההפך הוא נכון; יש לפעול במהירות האפשרית על מנת למצוא חברה מקצועית ואמינה שתיקח על עצמה לבחון את המבנה מבפנים ומבחוץ, ותפעל לתיקון כל הבעיות המופיעות בצו. רק לאחר שכל הבעיות תוקנו והמבנה חזר למצב תקין ובטוח, העירייה תאשר להסיר צו מבנה מסוכן ואף תפעל מול מערכת המשפט להסרתו.  

כיצד מיישמים את החוק?

אם נדמה לכם שאתם מסוגלים לרמות את החוק – טעות בידכם! כהוכחה לכך, מומלץ להציץ במנועי החיפוש ולקרוא את פסקי הדין הרבים העוסקים בנושא טיפול בצו מבנה מסוכן ובהשלכות על אי ציות; קנסות כבדים, פיצוי הרשות המקומית על ההוצאות והמשאבים על הטיפול במפגע, ועוד. את המידע אודות המבנה המסוכן מקבלת הרשות או העיריה מתושבים ערניים במיוחד שמעוניינים לשמור על סביבה בטיחותית ונעימה לכולם.

בהמשך למידע שהתקבל, העירייה שולחת מהנדס מטעמה שבודק מקרוב את הטענות ובוחן את המבנים בכדי לברר האם אכן קיימת סכנה והאם יש טעם להוציא צו מבנה מסוכן – במידה וכן, הרשות תשלח את הצו לבעל המבנה שיידרש לטפל בנושא בתוך זמן שיוקצב מראש. מובן שכאן לא מסתיים תפקידה של הרשות; בכל פרק הזמן שהוקצב, זו תפקח אחר שלב הביצוע ובמידה והטיפול לא נעשה לשביעות רצונה, תוכל לתבוע את בעל המבנה או את הדיירים.

 

כתבות נוספות

מערת הצדיק? לא תודה

בעיריית לוד נתנו לאחרונה תוקף לסברה כי המערה בבקעת הנזירים במודיעין היא המערה המפורסמת מסיפורו של רבי שמעון בר יוחאי, אולם בעיריית מודיעין מתנערים מהקביעה

חוזרים לרוץ במע"ר

ב-12 ביוני יתקיים מרוץ הלילה של מודיעין, עם מאות משתתפים וארבעה מקצים, גם תחרותיים. העלות בהרשמה המוקדמת: 40-80 שקל

מערת הצדיק? לא תודה

בעיריית לוד נתנו לאחרונה תוקף לסברה כי המערה בבקעת הנזירים במודיעין היא המערה המפורסמת מסיפורו של רבי שמעון בר יוחאי, אולם בעיריית מודיעין מתנערים מהקביעה

המשך קריאה »