"לאנשים כאן נמאס מכך שרבנים קובעים להם למי להצביע", אומר צפריר שרוני, ראש 'הבית היהודי' במודיעין עילית
הבחירות לרשויות המקומיות הולכות ומתקרבות, ובמודיעין עילית נרשמת היסטוריה: לראשונה מאז קמה העיר תתמודד בבחירות מפלגה לא חרדית שתנסה להכניס מספר מנדטים למועצת העיר וכן תציג מועמד שיתמודד על ראשות העיר.
השבוע נודע כי מפלגת 'הבית היהודי' בראשות צפריר שרוני תרוץ בבחירות בעיר החרדית, כשהיא נתמכת על ידי גורמים דתיים-לאומיים, בעיקר בשכונת מגוריו של שרוני, 'גני מודיעין' ('חשמונאים') – אבל גם על ידי גורמים חרדיים בעיר עצמה, שאף דרבנו אותו להתמודד בבחירות.
הרעיון להיאבק בחרדים במגרשם הביתי קרם עור וגידים בחודשים האחרונים, ומי שדחף לכך הוא אביזוהר ריאר, אף הוא תושב חשמונאים, שרשמית נחשבת לשכונה של מודיעין עילית. בפועל השכונה מאוכלסת בעיקר בחובשי כיפות סרוגות שמרגישים בחוסר שוויון מצד עיריית מודיעין עילית בכל הקשור לתשתיות בשכונה, והחליטו לקום ולעשות מעשה.
גם לחרדים נמאס מהרבנים
"פנו אלינו חרדים רבים תושבי מודיעין עילית ואמרו לנו שנמאס להם מהרבנים, לכן ביקשו שנרוץ בבחירות. 'מאחורי הפרגוד בקלפי אף אחד לא יודע עבור מי נצביע', אומרים לנו תושבי מודיעין עילית", אומר ריאר.
בעקבות לחץ שנמשך שלוש שנים הסכים לבסוף צפריר שרוני (47), סגן-אלוף במיל', אב לחמישה ילדים ושכנו של ריאר ב'גני מודיעין', לעמוד בראש הרשימה שקיבלה את ברכת הדרך מ'הבית היהודי', כולל תקציבים וכל הסיוע הנדרש.
במודיעין עילית מכהן יעקב גוטרמן, איש מפלגת 'דגל התורה', כראש העיר מאז הקמתה, מבלי שנבחר בקלפי אפילו פעם אחת. על פי הנהוג בעיר עד כה, עסקנים חרדיים בהתייעצות עם הרבנים מקבלים החלטה מוסכמת מיהו המועמד היחיד לתפקיד, וכל תושבי העיר מצביעים כאיש אחד עבור המועמד המוסכם. כך מכהן גוטרמן כבר קדנציה שלישית, למרות ביקורת נוקבת מצד תושבים שלא מרוצים מפעילותו.
לא "לברוח" לחשמונאים או למודיעין
"אנחנו לא מחוייבים לרבנים החרדיים. נמאס לנו שתקציבי העירייה הולכים רק ל'תלמודי תורה'. למה חרדי בארצות הברית הוא אדם מכובד ועשיר ורק כאן החרדים נתפסים כאנשים חסרי יכולת, עניים?", שואל ריאר ומוסיף: "נשנה את התמונה במודיעין עילית. כמו שבית שמש הולכת ומתחרדת כך מודיעין עילית תתחזק בגזרת הכיפות הסרוגות".
מזה ארבע שנים פועלים ריאר, נעם שמאי, אסף זיגדון ושרוני לקידום רווחת התושבים בשכונת 'גני מודיעין', ועם הזמן, הם אומרים, התחדדה אצלם התחושה שההשפעה הגדולה ביותר לקידום ענייני השכונה היא דרך הפוליטיקה המקומית. "התלבטנו האם לרוץ ברשימה עצמאית או דרך מפלגת ש"ס, אלא שלצערנו ש"ס איכזבה ומכיוון שבשכונה ישנם חובשי כיפות סרוגות רבים החלטנו להצטרף ל'בית היהודי'", אמר שרוני וציין עוד כי ההחלטה לבחור ב'בית היהודי' נבעה גם מכך ש"לרוץ באמצעות מפלגת שלטון יש יתרונות רבים, כשמטרתנו לקדם, לטפל ולסייע לתושבי מודיעין עילית בתחומים החשובים להם ביותר – חינוך, תעסוקה, דיור ודת".
ארבעת מייסדי הסיעה החדשה מציינים עוד כי "עולם התורה חשוב לנו, ומרבית ילדינו לומדים בישיבות של הציונות הדתית, בישיבות הסדר ובמכינות, ואין בכוונתנו לשנות את אורח החיים של תושבי מודיעין עילית החרדים, אלא להוסיף לאורח חייהם גם מעט איכות חיים, תשתיות, פארקים, מעט ספסלים, מעט צל, תשתיות ראויות, כך שאדם שמסיים את יום עבודתו או את לימודו בכולל, יוכל לצאת וליהנות בקרבת ביתו ולא ייאלץ 'לברוח' לחשמונאים הסמוכה או למודיעין הרחוקה".
ב'בית היהודי' מאמינים כי "בסופו של יום כל תושב מבקש חינוך טוב לילדים, סביבה חינוכית ראויה, פרנסה, שירות מוניציפאלי ראוי ותשתיות תקינות, ולכן" אומר צפריר, "אנו מקווים שהציבור יעשה הפרדה מחשבתית בין 'הבית היהודי' בפוליטיקה הארצית ל'בית היהודי' כאן במודיעין עילית".
בתמונה שרוני, צילום: פרטי