הדו"ח השנתי של חברת הדירוג דן אנד ברדסטריט מגלה כי בשנת 2017 נפתחו במודיעין 564 עסקים חדשים לעומת 163 עסקים שנסגרו
חברת דן אנד ברדסטריט חושפת נתונים לגבי מצב העסקים בערים בישראל. בדו"ח חדש שהתפרסם השבוע ומתייחס לשנת 2017 – מודיעין נמצאת בצמרת הדירוג של הערים שבהם נפתחו עסקים חדשים. היא נמצאת גם בתחתית הדירוג מבחינת הסיכון העסקי.
שתי הערים ה"בינוניות" עם האחוז הגבוה ביותר של העסקים ברמת סיכון גבוהה הן רהט ואום אל פחם. שתי הערים עם האחוז הנמוך ביותר של העסקים ברמת סיכון גבוהה הן הוד השרון ומודיעין, שבה רק 6.8% מהעסקים נמצאים ברמת סיכון גבוהה יחסית. מודיעין עילית שכנתנו החרדית זוכה לדירוג נמוך יותר מבחינת הסיכון כש-9.1% מהעסקים בעיר החרדית נמצאים ברמת סיכון גבוהה.
בפרמטר של קצב פתיחת עסקים חדשים – מודיעין בצמרת הארצית כשבשנת 2017 נפתחו בעיר על פי דן אנד ברדסטריט 564 עסקים חדשים ונסגרו 163. כלומר העיר רשמה גידול נטו של 401 עסקים חדשים במהלך השנה. במודיעין עילית שכנתנו נפתחו בשנת 2017 251 עסקים חדשים ונסגרו 56, כשהגידול הוא 195 עסקים חדשים.
צח ברקי, סמנכ"ל בכיר ומנהל אגף כלכלה מידע ומחקר בדן אנד ברדסטריט: "מצב הכלכלה הישראלית הוא טוב מאוד, אך כשבוחנים את מצב העסקים על בסיס גיאוגרפי, קיימת שונות גבוהה. קיים קשר חיובי בין קצב התפתחות העסקים ורמת הסיכון שלהם, לבין הרמה הסוציו אקונומית באותה עיר".
לגבי השתלבות האוכלוסייה החרדית בשוק העבודה אומר צח ברקי: "היא מייצרת מגמות חיוביות מאוד ביחס לעסקים במגזר זה, כפי שרואים במודיעין עילית. תוספת העסקים במגזר היא משמעותית ואנחנו מעריכים שמגמה זו תימשך ככל שהמגזר החרדי ישתלב יותר ויותר בשוק העבודה".