התאגדות עובדי חברת פלקס ממודיעין במסגרת ההסתדרות הלאומית מגיעה כעת לבית המשפט, לאחר שההסתדרות הגישה נגד הנהלת החברה תביעה בסך 4 מיליון שקל, בטענה שהיא מפריעה למהלך ההתארגנות.
3,500 עובדי ענקית האלקטרוניקה, שאחד ממפעליה נמצא בפארק הטכנולוגי במודיעין, הצטרפו לאחרונה להסתדרות הלאומית, אולם על פי כתב התביעה הנהלת פלקס נוקטת בצעדים חריגים כנגד המהלך, ביניהם מעקבים אחר העובדים, קידום ממומן של דף פייסבוק המעביר מסרים נגד התארגנות העובדים, הקמת מוקד חיצוני לשם פיקוח ומעקב אחרי העובדים המתאגדים ועוד.
כתב התביעה הוגש השבוע לבית הדין לעבודה בנצרת, בבקשה דחופה לעצור את הפעולות הבלתי חוקיות לכאורה שמבצעת הנהלת החברה במטרה למנוע מעובדיה להתאגד. פלקס נחשבת לאחת משלוש קבלניות שירותי ייצור אלקטרונים הגדולות בעולם, ומעסיקה 200 אלף עובדים במאה מפעלי ייצור ברחבי העולם. בישראל פועלת החברה מלבד במודיעין גם באופקים, מגדל העמק וחיפה, כאשר מרבית עובדיה מועסקים בקו הייצור.
התארגנות עובדי החברה במסגרת ההסתדרות הלאומית החלה לפני כחודש, אולם לדברי ההסתדרות מרגע זה נתקלו העובדים ב"שורת צעדים בריוניים, בניגוד לחוק, בהם נקטה ההנהלה במטרה לחסל את ההתארגנות ואת רצונם של העובדים להיטיב את תנאי עבודתם".
מכתב התביעה שהגישה ההסתדרות עולה כי הנהלת פלקס שלחה לכל עובדיה סרטון נגד ההתארגנות, אסרה על נציגי ההסתדרות להיכנס לשטח מפעליה, תוך שימוש במצלמות, ואף הפעילה מנהלים ומקורבים להנהלה שקיימו שיחות שכנוע עם העובדים שבחרו להצטרף להתאגדות. בנוסף, מנכ"ל המפעל במגדל העמק כינס את העובדים והודיע להם כי במידה והמהלך ייצא לפועל תיאלץ פלקס לסגור את פעילותה בארץ. עוד נטען בכתב התביעה כי מעקבים בוצעו אחרי העובדים המתארגנים ונציגי ההסתדרות, ובמסגרת פעילות המוקד שהוקם בוצעה התחזות לנציגי ההסתדרות במטרה לבדוק מי מהעובדים מתכוון להצטרף למהלך.
ב-9.7.24 החלה לפעול התארגנות עובדים של "פלקס" במסגרת ההסתדרות הלאומית – אך מאותו הרגע נתקלה ההתארגנות, בניגוד לחוק, בשורה של צעדים בריוניים בהם נקטה ההנהלה במטרה לחסל את ההתארגנות ואת רצונם של העובדים להיטיב את תנאי עבודתם.
איתמר שרוני, מנכ"ל ההנהלה הפעילה בהסתדרות הלאומית, אמר השבוע: "מדובר בהתנהלות בריונית כמוה לא פגשנו עד היום, ומפתיע שזה מגיע מחברה בינלאומית שבסניפים האחרים שלה בעולם מקפידה על דיני העבודה ואף מתהדרת בכך. לאלפי עובדי פלקס בישראל מגיע לקבל את הזכויות המלאות שלהם, ואנחנו נמשיך ונילחם גם בבית המשפט וגם בכל זירה אחרת עד שבהנהלת החברה יכירו בכך".
בחברת פלקס טענו השבוע כי "ההסתדרות פעלה בחוסר תום לב בוטה, באופן אגרסיבי, בריוני ובלתי לגיטימי, ותוך שימוש באמצעים פסולים הפוגעים בעובדים". לטענת החברה, פלקס הציגה בפני בית המשפט עדויות עובדים על הטרדה מנציגי ההסתדרות, שחלקם אף הזדהו כנציגי החברה. עוד טענו כי אנשי האבטחה מטעמם מעולם לא הפריעו לנציגי ההסתדרות שפעלו מחוץ לתחומי המפעלים שלה".