לפני כמה חודשים דיווחנו על פרויקט קיקסטארטר שאמור לממן אב טיפוס למדפסת שתדפיס אוכל, אז אחרי פרויקט מימון מוצלח חלקית זה קורה. פודיני (Foodini), המדפסת ההיא, לא הצליחה בזמנו לקבל את המימון שלו הייתה זקוקה, ולמרות זאת היא מצליחה לעבור לשלב הבא והופכת עכשיו מפרויקט תיאורטי למוצר החשמלי הבא שתרצו לקנות למטבח שלכם.
צלחות פירה ממולאות בכל טוב
נתחיל בהיסטוריה הקרובה. פודיני לא הצליחה להשיג את המימון שניסתה להשיג, מה שבמושגים של קיקסטארטר נחשב לכישלון. החברה החליטה להכין לימונדה מהלימונים ולנסות להבין מה מקור הכישלון. קברניטי החברה הסתכלו על התגובות שקיבלו וניסו להבין מה לא מצא חן בעיני הלקוחות הפוטנציאליים. התשובות היו מגוונות אך רובן נגעו לעצלנות של הצרכנים. המדפסת המקורית הייתה אמורה להשתמש בחומרים שהצרכן מכין עבורה. הצרכן היה אמור להיות גם זה שיכניס את התוצרת לתנור בסופו של דבר. אנשי פודיני הבינו מהפידבקים שקיבלו שהצרכנים מחפשים פתרון כולל יותר ולכן במדפסת החדשה שתצא לשוק בעתיד הקרוב יהיו שני חידושים מרכזיים. האחד, היא תוכל לחמם ולאפות בעצמה. השני, החברה המייצרת, נטורל משינס, מנסה ליצור שיתופי פעולה עם יצרני מזון מובילים במטרה שייצרו קפסולות תואמות למדפסת שיכילו כמה שפחות חומרים משמרים, אם בכלל.
מדפסת החלומות. איזה פיצה תרצו להזמין?
מה זה אומר? זה אומר שאולי בעוד שנה כשהמכונה תצא לשוק הרחב תוכלו לחשוב לרגע מה הצירוף החביב עליכם, למשל בצק פיצה של חברה אחת עם רוטב פיצה של חברה אחרת ותוספות למעלה שיגיעו מחברה שלישית, לתכנת את זמן ההכנה ואופן העשיה החביב עליכם ולקבל את הפיצה בלי לעבוד על זה לרגע. זה דומה למדי לקפסולות אספרסו במכונה, כשכל מה שצריך הוא להחליט כמה חלב אתם אוהבים וכמה מים ומה רמת ההקצפה, רק שכאן המכונה תדע לשמור את ההעדפות האלה ולייצר עבורכם בכל רגע שתרצו את הפיצה המושלמת עבורכם, את ההמבורגר שאתם הכי אוהבים או את שניצלוני הירק בדיוק בקומבינציה המושלמת.
החלק הכיפי באמת הוא היכולת של המדפסת לייצר מאכלים יפים, מדויקים ונעימים לעין כמו גם לחיך (נקווה). רוצים פיצות בצורת כוכב, המבורגר בצורת לב, שניצל בצורת דינוזאור? פודיני תכין את המאכל בדיוק כמו שדמיינתם אותו ותכנתם אותה.
אז נכון שעדיין לא מדובר במכונה מ"גשם של פלאפל" או במשכפל המזון מ"מסע בין כוכבים", אבל מדובר בהחלט בצעד גדול קדימה מבחינת טכנולוגיית המזון המוכרת לנו. סביר להניח שברגע שהמכונה תצא לשוק יקומו לה מתחרים שישפרו את הטכנולוגיה של פודיני ויציעו מגוון רחב של קפסולות מילוי, מה שיביא את השוק הזה להפוך תחרותי ולהשתפר במהירות, בדיוק כמו שוק הרובוטים המנקים או מכונות האספרסו, כך שהעתיד הקולינארי בהחלט נראה ורוד, או כחול, תלוי איזה צבע מאכל תוסיפו לתערובת.