למה עדיין כדאי להוציא ויזה לארצות הברית?
הפטור מויזה (שחלקנו כבר מכירים בשם המקורי: ESTA), שעשרות אלפי ישראלים חיכו להגעתו, כבר כאן זמן מה והפך לדבר שבשגרה. כיום, כל ישראלי אשר מעוניין לטוס לארצות הברית ועומד בתנאים להגשת הבקשה לפטור מויזה יכול באופן מהיר ופשוט לקבל אישור כניסה ולהגיע עימו תוך ימים בודדים לכל מדינה בארצות הברית.
אם כך, מדוע עדיין שגרירות ארצות הברית פועלת? והמדור הקונסולרי ממשיך לחלק ויזות?
נענה כאן לתוהים שביננו, מהם המצבים בהם כדאי ומומלץ להגיש בקשה לויזה לארצות הברית במקום לקבל את הפטור מויזה.
מי רשאי להגיש בקשה לפטור מויזה?
הפטור לויזה לארצות הברית, אשר נכנס לתוקף בסוף שנת 2023, מאפשר לכל אזרח ישראלי בעל דרכון ישראלי בתוקף וביומטרי בלבד, אשר אינו בעל עבר פלילי או היסטוריה של סירוב לויזה או סירוב לכניסה לארצות הברית או כל מדינה אחרת בעולם להגיע לארצות הברית ללא ויזה. ממש כשמו כן הוא, פוטר את בעליו מויזה לארצות הברית.
מה נותן לי הפטור מויזה?
עם הפטור מויזה ניתן להיכנס לארצות הברית לצרכי עסקים תיירות ביקור ועוד כל מיני מטרות שדי זהות למטרות עימן ניתן להיכנס עם הויזה הסטנדרטית לארצות הברית, מסוג B1/B2 .
ניתן לשהות בארצות הברית עם אישור הפטור מויזה למשך של 90 יום לכל היותר ללא אפשרות להארכה ויש לחדש את הפטור מויזה כל שנתיים או בכל מצב של חידוש דרכון, אובדן שלו או שינוי של אחד הפרטים האישיים המזהים בעמוד הראשי של הדרכון (המוקדם מביניהם).
אם כך, איזו סיבה יש להגיש בקשה לויזה לארצות הברית?
נתחיל ביתרונות הויזה לארצות הברית על פני הפטור מויזה:
*ויזה לארצות הברית ניתנת כמעט תמיד לתקופה של עשר שנים.
* ניתן לשהות בארצות הברית לרוב עד לשישה חודשים במקום ה90 יום של הפטור מויזה. כמו כן, ניתן להגיש בקשה להארכה בתוך ארצות הברית בזמן השהות.
* ויזה לארצות הברית נחשבת לחזקה יותר מהסיבה הפשוטה שקבלתה מותנית בבחינה מעמיקה יותר של המועמד. במקום הגשת טפסים מקוונים למערכת הכמעט אוטומטית של ביקורת הגבולות של ארצות הברית וקבלת אישור כמעט תמידי, הויזה לארצות הברית מבקשת ראיון אישי עם המועמד לויזה והויזה ניתנת רק לאחר בדיקה כי המועמד הסביר היטב את מצבו הכלכלי, סיבת הנסיעה וזיקתו לארץ המקור.
הסיכוי לקבל סירוב לכניסה בביקורת הגבולות האמריקאית פחות משמעותית מאשר עם אישור הנסיעה ESTA.
* סיבת הנסיעה אינה מתאימה למגבלות של התוכנית פטור מויזה.
אם מטרת הנסיעה אינה קשורה בעסקים ותיירות, לא ניתן לטוס לארצות הברית באמצעות אישור הכניסה. מטרות שונות ומגוונות כגון, נסיעת עבודה (כאשר הגורם המשלם הינו אמריקאי), מעבר (הגירה), נסיעה לצורך לימודים אקדמאים ארוכי טווח), סיקור עיתונאי ועוד מצבים רבים. לכל אלו יש להגיש בקשה מסודרת לויזה הספציפית הדרושה לצורך המטרה הרלוונטית ולהגיע לראיון בשגרירות עם המסמכים המתאימים. הפטור מויזה לא יוכל לסייע במקרים אלו.
כיצד מגישים בקשה לויזה לארצות הברית?
לכל סוגי הויזות יהיה עליכם לעבור את המסלול הבא:
- מילוי טופס DS160 – טופס ארוך ומורכב בעל מעל 80 שדות , בו תצטרכו לציין את פרטיכם האישיים, פרטי הנסיעה שלכם, העיסוק שלכם כיום ובעבר, השכלה גבוהה ולענות על שלל שאלות כלליות, בטחוניות ובריאותיות. חשוב מאוד למלא את הטופס הנ״ל בצורה מדוייקת ודקדקנית .
- רישום למערכת קביעת הפגישות ותשלום האגרה של השגרירות – שם תאלצו לציין פרטים אישיים שנית, לשלם את אגרת הויזה בסך 185$ (נכון לרגע זה) ולקבוע מועד לראיון בשגרירות, דבר שיכול לקחת בין שבועות בודדים לחודשים ארוכים, תלוי במצב ועומס השגרירות.
- הכנת המסמכים המעידים על הזיקה לישראל ומטרת הנסיעה.
- הגעה לראיון אישי בשגרירות ארצות הברית בתל אביב או ירושלים. ליום זה עליכם להגיע עם כל המסמכים הרשמיים שמילאתם (האישור שלהם מספיק) ומסמכים המעידים על הנסיעה והזיקה לישראל (אישור עבודה, אישור לימודים, הוכחה של מצב כלכלי ועוד).
כאמור, זה התהליך החל עבור כל הגשת בקשה לויזה, כאשר מדובר בויזה רגילה או ספציפית. לויזות שאינן ויזות תיירות, קיימות אגרות נוספות ומסמכים נוספים אשר יש להמציא, למלא ולהגיש ביום הראיון. תוכלו לקבל הנחיות ספציפיות מול גורם המטפל בויזות מסוגים שונים ותוכלו לבצע את כל ההליך בעצמכם.
לסיכום, ויזה או ESTA?
אם מטרת הנסיעה שלכם היא תיירות, עסקים, ביקור משפחתי וכל סיבה הנמצאת תחת המטרות האפשריות לנסיעה תחת אישור הפטור מויזה, הרי שאין באמת סיבה להגיש בקשה לויזה. תוכלו לקבל את האישור אם הנכם עומדים בתנאים תוך ימים בודדים ומיד לאחר מכן לעלות על טיסה.
אם אתם רוצים לקבל ויזה חזקה, שתחזיק לזמן רב יותר ומדובר בנסיעות רבות שעליכם לעשות או סיבת נסיעה שאינה עומדת באפשרויות שהESTA מציעה, תוכלו להגיע לאחת מהשגרירויות בארץ ולהגיש את הבקשה לויזה הרלוונטית.
נסיעה טובה!