קראנץ במילוי שוקולד וקרם פטיסייר

המתכון באדיבות שף קונדיטור אמיר שגב, קונדיטוריה גלי'ס (סוגת)

מרכיבים:

חומרים ל-3 תבניות אינגליש קייק:

לבצק:

750 גרם קמח (5 כוסות ו-1/3)

10 גרם שמרים יבשים (2 כפיות גדושות)

90 גרם סוכר (1/2 כוס פחות כף)

150 גרם חמאה רכה, ששהתה כשעתיים מחוץ למקרר

100 מ"ל חלב (1/2 כוס פחות כף)

120 מ"ל מים פושרים (1/2 כוס)

3 ביצים גודל L

1 כפית מלח

לקרם פטיסייר:

2 כוסות חלב

1/2 כוס סוכר

גרגירים ממקל וניל אחד

4 חלמונים

3 כפות גדושות קורנפלור

2 כפות סוכר נוספות, לתערובת החלמונים

 

למילוי:

300 גרם שוקולד מריר משובח, קצוץ

150 גרם שוקולד חלב, קצוץ

 

לסירופ סוכר:

1 כוס מים

1 כוס סוכר

להברשה:

ביצה טרופה

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: מערבבים בקערת המיקסר את הקמח, השמרים והסוכר באמצעות וו לישה. מוסיפים את יתר חומרי הבצק וממשיכים ללוש במהירות אטית כ-5 דקות נוספות, עד לקבלת בצק אחיד ורך. מכסים את הקערה במגבת או בניילון נצמד ומניחים לתפוח במשך כשעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו (אפשר לחילופין לאחסן את הבצק במקרר למשך לילה, ולהמשיך בהכנת העוגות למחרת).

2. מבשלים קרם פטיסייר: מחממים חלב, סוכר וגרגירי וניל בסיר קטן, מערבבים ומביאים לסף רתיחה. בקערה נפרדת טורפים חלמונים עם קורנפלור ושתי כפות סוכר.

3. כשתערובת החלב כמעט רותחת מוזגים מצקת אחת של חלב חם לתערובת החלמונים וטורפים היטב במטרפה (לתהליך זה נקרא "השוואת טמפרטורות"). יוצקים את תערובת החלמונים לסיר החלב החם  באטיות ותוך כדי טריפה מתמדת (כדי שלא יווצרו גושי חלמון), עד לקבלת קרם סמיך ומבעבע קלות.

4. מסירים את הסיר מהאש, יוצקים את הקרם לקערה ומכסים בניילון נצמד ממש על פני הקרם, על מנת שלא יווצר קרום. מאחסנים במקרר עד שהקרם מתקרר לחלוטין. אחרי שהקרם התקרר טורפים אותו היטב במטרפה, על מנת למנוע גושים.

5. מכינים סירופ סוכר: מרתיחים בסיר קטן את המים והסוכר, מסירים מהאש ומניחים להצטנן בטמפרטורת החדר.

6. מרכיבים את העוגות: מחלצים את הבצק מהקערה למשטח עבודה מקומח ולשים אותו מעט להוצאת האוויר. מחלקים אותו ל-3 חלקים שווים, ומרדדים כל חלק למלבן בעובי כחצי ס"מ. מורחים כל מלבן בקרם פטיסייר ומפזרים עליו משני סוגי השוקולד.

7. מגלגלים כל מלבן לרולדה הדוקה. חורצים כל רולדה לאורכה בעזרת סכין חדה, כך שיתקבלו שתי רצועות בצק ארוכות. שוזרים את הרצועות זו בזו כמו בורג ומעבירים לתבנית אינגליש קייק מרופדת נייר אפייה.

8. מברישים את הרולדות מלמעלה בביצה טרופה ומניחים להן לתפוח שוב במשך כשעתיים או עד להכפלת הנפח.

9. מחממים תנור ל-170 מעלות.

10. מברישים שוב את העוגות בביצה טרופה ואופים כ-45 דקות, עד שהן מזהיבות. מוציאים מהתנור ומברישים בסירופ הסוכר הקר.

קיצור דרך: אם רוצים לוותר על הכנת קרם הפטיסייר, ניתן להשתמש במקומו ב 2-3 מעדני וניל.

 

 

כתבות נוספות

אלף פנים

אלף פנים לשכול ואף אחת אינה שמחה. חייבים לעצור את ההצטרפות הכמעט יומית למשפחה הזאת

ללמוד להיות אבא

בקרוב ייפתח במודיעין "מעגל אבות" בהנחייתו של אופיר שטרן, תושב העיר שמסביר מדוע היחסים בין אבות לילדיהם מגיעים לפעמים להתנגשות וכיצד ניתן לשנות

התנחמו בדרבי

עוצמה מודיעין לא הצליחה העונה להתמודד על האליפות, אבל התנחמה בניצחון מוחץ בדרבי מול מכבי מכבים-רעות

"הן התעסקו עם ההורים הלא נכונים"

הורי הילדים מ"המשפחתון של אורלי", בו בעלת המקום והסייעת נעצרו בינואר בחשד להתעללות בילדים, עדיין ממתינים להגשת כתב אישום נגד השתיים וממשיכים להפגין מול בתיהן: "שיידעו שלא שכחנו"

אלף פנים

אלף פנים לשכול ואף אחת אינה שמחה. חייבים לעצור את ההצטרפות הכמעט יומית למשפחה הזאת

המשך קריאה »

ללמוד להיות אבא

בקרוב ייפתח במודיעין "מעגל אבות" בהנחייתו של אופיר שטרן, תושב העיר שמסביר מדוע היחסים בין אבות לילדיהם מגיעים לפעמים להתנגשות וכיצד ניתן לשנות

המשך קריאה »

התנחמו בדרבי

עוצמה מודיעין לא הצליחה העונה להתמודד על האליפות, אבל התנחמה בניצחון מוחץ בדרבי מול מכבי מכבים-רעות

המשך קריאה »

"הן התעסקו עם ההורים הלא נכונים"

הורי הילדים מ"המשפחתון של אורלי", בו בעלת המקום והסייעת נעצרו בינואר בחשד להתעללות בילדים, עדיין ממתינים להגשת כתב אישום נגד השתיים וממשיכים להפגין מול בתיהן: "שיידעו שלא שכחנו"

המשך קריאה »