מודיעין התחדשה השבוע בשני מקומות בילוי חדשים: סניף של הרשת המצליחה נונו מימי שנפתח במרכז המסחרי טרסה בשדרות מנחם בגין, ובר יין חדש במרכז רננים במכבים.
נונו מימי נפתח בשלב זה לתקופת הרצה בת כשבועיים, במהלכה יהיה המקום פתוח בין השעות 08:00-16:00, שלאחריה יפעלו מדי יום עד לשעה 23:00, כולל בסופי השבוע. איתמר צרפתי, מנהל הסניף, סיפר השבוע למודיעין News: "בתקופה זו אנחנו בוחנים את הצרכים של הלקוחות, מבינים על מה צריך לתת יותר דגש ומכינים את הצוות ואת המקום לעבודה בשעות הערב, במטרה להפוך את הסניף למקום של יציאה לכל דבר ועניין. יהיה מגוון של קוקטיילים שיוגש פה בבר, כאשר המסעדה ברובה תעבוד בשירות עצמי מלבד הבר שיהיה בשירות מלא".
חידוש מרענן במטבח של נונו מימי יהיה הדגש על מנות נטולות גלוטן, כמענה לסובלים מצליאק וסתם לשומרים על משקלם. "במטבח שלנו יש הרבה מנות ללא גלוטן", מסביר צרפתי, "מענה שמאוד חשוב לקהל היום. כמעט את כל הפיצות והפסטות אפשר לעשות ללא גלוטן, ויהיו גם עוגות, עוגיות וכריכים ללא גלוטן. בנוסף, בתוך הסניף שלנו יש מותג חדש שנקרא 'מימי ואזה', שבו מוכרים פרחים, מתנות, ואזות, סבונים, נרות, עציצים ועוד. יש משלוחי פרחים ושזירת פרחים במקום. זאת ממש חנות שממוקמת פיזית בתוך המסעדה ומוסיפה הרבה צבע למקום עם תצוגות מרשימות. תמיד יש שם מישהו שנותן שירות ומסביר על סוגי הפרחים ועל המוצרים. בנוסף, אנחנו נמצאים בשיתוף פעולה עם יקבי לוינסון ויש לנו ליין של מוצרים שלהם, כולל יינות הבית שמיוצרים עבורנו".
עוד מספר צרפתי כי בניגוד לסניפים אחרים של הרשת, כאן במודיעין כל הלחמים והמאפים נאפים במקום. "כשנכנסים למקום ישר מריחים ומרגישים את הריח של אפייה טרייה", אומר צרפתי, "אנחנו כל הזמן מנסים להבין מה הקהל רוצה וצריך ומחדשים את המגוון. אנחנו כצוות עושים את כל המאמצים לעשות הכל ברמה הכי גבוהה שאפשר. אנחנו רוצים להפוך את המקום בסוף השבוע למקום של בילוי בעיר. בתקופת ההרצה אנחנו מכשירים את כוח האדם ומכינים את התשתיות מבחינת כמויות ואופן צורת העבודה לקראת המשמרות של הערב, כדי שהאיכות לא תיפגע. אנחנו מחפשים כוח אדם לכל המחלקות, לסביבת עבודה מאוד צעירה ומאוד רעננה, מרמה של טבחים, אפייה, עובדי טאבון, נותני שירות בדלפק, מנהלי משמרת ועוד. בכל מגוון המחלקות אנחנו מחפשים כוח אדם וזמינים לקלוט אותו באופן מיידי. רוב העובדים שכרגע בסניף הם ממודיעין, שעברו הכשרה מקדימה בסניפים אחרים. אנחנו מוכנים ומזומנים לקלוט אנשים טובים למקום טוב".
על התפריט במקום מספר צרפתי כי "הסגנון הוא איטלקי עם תפריט של שף איטלקי, שמשולבים בו חלק מהטעמים מהעולם האסייתי בנגיעות מאוד עדינות, כמו מנות של דג סלמון ברוטב מיסו. יש לנו פסטות בעבודת יד שמיוצרות במקום ועוברות סיבוב בטאבון, פיצות בעבודת יד עם מגוון תוספות, מנות של חזה עוף מהעולם היותר מודרני, ובעולם הבוקר – כריכים וסלטים עבודת יד. כל הירקות מגיעים טריים כל בוקר והלחמים נעשים במקום. אנחנו מביאים איתנו את עולם הקפה, קפה איכותי שנעשה על ידי ברמנים שעוברים הסמכה שלנו לרמה המדויקת ביותר, ויש לנו קינוחי ויטרינה לאכילה במקום וגם לקחת הביתה. יש לנו עוגות גבינה, שוקולד, טארטים של לימון ופירות יער ועוד. אנחנו גם מוכרים פשטידות וקישים וניתן כבר עכשיו לעשות הזמנות לחג השבועות. בעולם הפיצות והפסטות אנחנו מוכרים ליין של בצקים, ניוקי ורטבים לשימוש ביתי, עם אותם מתכונים שמשתמשים בהם במסעדה בצורה נגישה ללקוחות".
אחת האטרקציות של הסניף המודיעיני צפויה להיות המרפסת הנרחבת הצופה אל הגבעות הדרומיות. "המרפסת תיפתח באופן מלא עם קירוי ומיזוג בקרוב. אנחנו מחכים ומצפים לכל האנשים שיבואו. הבאנו לעיר בשורה. נהיה פתוחים בשישי-שבת ואנחנו מקווים שהקהל הרחב והליברלי במודיעין יגיע אלינו. אנחנו פונים לטווח גילאים מאוד רחב, גם לנוער ולצעירים וגם לקהל בוגר יותר, נהיה פתוחים בימי שישי עד השעה 23:00, בשאיפה להפוך למקום בילוי גם לצעירים וגם לבוגרים במהלך סופי השבוע. בנוסף, לאחר תקופת ההרצה נהיה זמינים גם למשלוחים באמצעות וולט".
יין באווירה איטלקית
השבוע נפתח בר יין חדש במרכז רננים במכבים – בר ברסקו, במקום בר היין שפעל באותו המקום ונסגר לפני מספר חודשים. את הבר החדש פתח שף אבירם דותן, שבבעלותו כמה עסקים נוספים במרכז רננים, ביניהם בית השף – מקום לאירועים ובית הקפה פריז.
השבוע סיפר דותן על המקום החדש: "מדובר בקונספט חדש לגמרי. המקום יהיה כשר ויעבוד החל מיום שלישי עד חמישי בין השעות 19:00-24:00, ובימי שישי בין השעות 11:00-16:00 יהיה במקום בראנץ', ובמוצאי שבת נפתח שעה לאחר צאת השבת".
על הבחירה לפתוח את המקום ככשר אומר דותן כי "אני פשוט אוהב לנוח בשישי-שבת", ומוסיף אל הקונספט של המקום החדש כי "מדובר בבר יין שנקרא ברסקו, על שם יין ברסקו שהוא יין איטלקי. האווירה מאוד מושפעת מהמטבח האיטלקי ונולדה מתוך האהבה שלי לאיטליה ולמטבח האיטלקי. אני מבקר שם הרבה ויין ברסקו הוא בין היינות האהובים עליי. המקום נולד מתוך אהבה ליין ולאירוח, זה מגיע מתוך מקום שמודיעין מאוד צריכה מקומות כאלה. אנשים רוצים להגיע למקום שהוא קליל ואינטימי וקרוב לבית. לא צריך לנסוע רחוק, לא צריך לחפש חנייה, יש חניה בשפע והמקום נגיש לכולם. המקום יכול להתאים לכולם עם מנות קלילות ונשנושים ואווירה מאוד קלילה עם מוזיקה איכותית. הכל בסטנדרט מאוד גבוה. אני מאוד רוצה להשאיר את האנרגיה והאווירה והצעירה, ונשתדל להשאיר את זה ככה".
על התפריט הוא מספר כי בין המנות שיהיו במקום: לחם אפריקאי ממולא, פוקצ'ה אלה רומנה, סלט שרי סטייל חריף צנובר, רכז רימונים ואבן יוגורט, כרוב של מרטה צלוי עם יוגורט צאן, דפי קולרבי ותפוח גרנד סמית, סיגר סלמון בזיליקום ואיולי לימון, פרנקו דג ים על הפלנצ׳ה עם איולי שום וירקות על האש, ירקות ירוקים אל דנטה וקרם פרש, פיש אנד צ'יפ עם איולי לימון, טורטליני על יוגורט עירית, שמיר ותרד, ניוקי עננים ערמונים ובלסמי, סנדוויץ׳ דג מטוגן ברוטב טרטר ועוד.