פעם שלישית עוגה

יהודה גולן
2015-05-21 01:00:00
2015-05-21 01:00:00

כשויוי ארפי (45) עברה את תאונת הדרכים הראשונה שלה בשנת 2009, היא חשבה שזה מזל ביש. גם חצי שנה אחר כך כשהייתה מעורבת שוב בתאונת דרכים, הרימה גבה והמשיכה בשגרת חייה. אבל לפני שנתיים כשבפעם השלישית מכונית נכנסה במכוניתה, והיא נפגעה, הבינה שמישהו מלמעלה מנסה לרמוז לה משהו, ושכדאי לה להקשיב.

"אני בטוחה שאלוהים רמז לי רמז עבה מאד לשנות את אורח החיים שלי, אחרת אין לי הסבר לשרשרת התאונות שעברתי, שבאף אחת מהן לא הייתי אשמה. התאונות האלה השביתו אותי לשנתיים שלמות והחיים שלי השתנו לגמרי" היא אומרת מביתה במודיעין. כתוצאה מהפציעות נפגעו שלושה דיסקים בגבה ועד היום היא סובלת מכאבים עזים בכל גופה ומטופלת במרפאת כאב כשהיא סובלת מפגיעות קשות.

אבל חשבון הנפש שעשתה הביא אותה לשנות את חייה. מניהול משפחתון בביתה, שאותו נאלצה לסגור "הפציעות היו קשות מדי ואחר כך פשוט סבלתי מכאבים איומים בכל הגוף, עד שלא יכולתי להרים את התינוקות על הידיים" היא החליטה לצאת לחיים חדשים, והחלה לעבוד כמורה בחינוך המיוחד באחד מבתי הספר בעיר. אבל גם כאן המצב לא השתפר, "הייתי מתוסכלת ולא ראיתי שינוי בחיי, אז הבנתי שלא ביצעתי את השינוי שאלוהים רצה שאבצע".שוב ישבתי עם עצמי וחשבתי איך אני מתחילה חיים חדשים? ואז ברגע אחד זה בא לה. מבחינתה של ויוי, חיים חדשים היו למעשה הגשמת חלומות ישנים והחלום הכי גדול ומשמעותי שלה היה, לחזור לאהבה הישנה של אפיית עוגות ולפתוח עסק של ממש באפיה.

הלוגו מוכן מזמן

"באתי מבית של בשלנים, אמי בשלנית מעולה ולהורי היתה מסעדה באילת שם גדלתי. מגיל צעיר ראיתי בדמיוני את הלוגו של העסק שלי "ויוי'ס – עוגות בוטיק", ממש מגיל צעיר והיום זה השם של העסק שלי. כך יצא בעצם שהמגבלות הבריאותיות אילצו אותה לשנות את המקצוע, ומנגד, החיבור לאהבת האפיה דחפו אותה לתחום.  

מהר מאוד הבינה ארפי שכעסק היא צריכה להיות הטובה ביותר כדי להצליח ולהתאים לדרישות השוק גבוהות, כך למרות שידעה לאפות מצויין, היא נרשמה ללימודים בבית הספר לבישול בהרצליה "עושים בישול" אצל הקונדיטור אלון גירון. "שם בלימודים קיבלתי את הבסיס המקצועי ואת הביטחון שהדרך לחזור לאהבת האפייה פתוחה בפניי. בסוף הלימודים הרגשתי שאני בשוק הזה ופתחתי את "ויוי'ס עוגות בוטיק".

עוד לפני פתיחת העסק (2012) כינסה בביתה את פרלמנט הגברים, דהיינו בעלה ושלושת בניה הבוגרים, כשבפיה הצהרה: מעתה אמא נכנסת למטבח ומתחילה לאפות עוגות, תתכוננו..".

איך באמת הם קיבלו את הבשורה?

"בצורה מצויינת. לא רק שהם תומכים ומפרגנים, הם גם הורידו ממני את מטלות הבית. שלושת הבנים התחלקו בעבודות הבית, האחד עושה קניות וקונה עבורי גם את החומרים לעוגות שאני מוכרת, השני אחראי על כביסות והפעלת המדיח, השלישי בניקיונות, ואני עובדת במטבח ואופה עוגות על פי הזמנה".

ובעלך פטור מהמטלות?

"בעלי עובד קשה מאד. יש לו נגריה והוא עובד עד הערב אז מגיע לו להתפנק".

בשביל מי שאוהב מתוק זה חלום רטוב לגור בבית שאמא אופה עוגות כל יום, לא?

"נכון. ובאמת הילדים שלי הם שדה הניסוי, גם בעלי כמובן, הם המבקרים והטועמים שלי, להם אני נותנת את העוגות לטעימה ראשונה, לטוב ולרע. הם מאד ביקורתיים, אם יש משהו לא טעים הם מיד אומרים לי. הם גייסו גם את החברות שלהם שטועמות ולא חוסכות ממני ביקורת כשצריך, אבל ברוב המקרים העוגות לטעמם והם מלקקים אצבעות".

מה עם הכולסטרול והסוכר בבית? אין בעיות של משקל עודף?

"טפו טפו…הכל בסדר, כולם במשקל תקין ובריאים" אומרת ויוי ושולפת צילומים כדי להראות שאכן מדובר בגנים בריאים וגוף דקיק של הבנים והבעל.

איך מנהלים עסק עוגות בשוק רווי כל כך והרבה מתחרים?

"הרעיון הוא להיכנס לנישות שלא טיפלו בהן ולנצל את היתרון היחסי"

כמו מה למשל?

"עשיתי סקר שוק, בדקתי וחקרתי וגיליתי שהטרנדים האחרונים של עוגות טבעוניות, עוגות ללא גלוטון, עוגות ללא לקטוז, או עוגות ללא סוכר, לא כל הקונדיטורים ששים להיכנס לזה".

למה?

"כי זה מסרבל להם את העבודה, כי הם לא רוצים להתעסק בסוגים שונים של עוגות וכי כדי לדעת לאפות עוגות טבעוניות, צריך ללמוד ולחקור ולהבין מה המגבלות שיש לטבעונים מבחינת השימוש בחומרי הגלם, מה מותר להכניס לעוגה ומה אסור, זה לא פשוט".

ואת עשית את זה?

"כן. אני כל הזמן חוקרת את הנושאים, לומדת, חורשת את האינטרנט, בודקת חומרים, היום אני מבינה מאד בכל הנושאים האלה, ויש לי את היתרון שהעסק שלי הוא עסק קטן שיכול להתאים את עצמו לדרישות של השוק".

למשל?

"אני לא יצרנית סדרתית של עשרות עוגות בפס ייצור, לכן אין לי בעיה לשנות, זה לא יהרוס לי את רצף האפיה. אם באה מישהי ומבקשת עוגה ללא גלוטן אין לי בעיה להכין לה".

אבל למשל בעוגות טבעוניות אסור ביצים או חלב כי זה מהחי, אז איך בלי ביצים את מקציפה את העוגה?

"בעוגות הטבעוניות אסור להכניס חלב ומוצריו, ביצים ודבש, כי אלה חומרים מהחי, אבל יש כיום תחליפים ותחליפים מעולים. היום יש בשוק כל כך הרבה חומרי גלם שאין ממש בעיה. למשל אני משתמשת בקרם טופו במקום גבינה, בקרם קוקוס במקום קצפת או חלב, בשוקולד פרווה ללא חלב ועוד הרבה מאד שילובים".

הגמישות שלך בעבודה היא יתרון?

"יתרון גדול. השקתי למשל סידרת עוגות תחת המותג מיקס אנד מאץ', כלומר ערבב והתאם. מה שמאפשר לכל מי שרוצה לערבב טעמים ולערבב סגנונות על פי רצון הלקוח".

זה קשה לביצוע?

"לא אומר קשה אלא מאתגר, כי כל הזמן צריך לייצר מחדש שילובים מעניינים. לצד עוגות חדשות שאני יוצרת בכל שבוע, אני מאפשרת ללקוחות שלי לקבל עוגות עם שינויים, זה עושה את העבודה למעניינת יותר, כי אם מישהו רוצה עוגת שוקולד במילוי כזה או אחר, אין לי בעיה, לא אוהב עוגת שוקולד עם מילוי דובדבנים, אני אכין עם מילוי מנגו כמו שאתה רוצה. אבל אני מקפידה לומר לו שמנגו לא הולך עם שוקולד למשל רק שיידע. אם הוא מתעקש בבקשה, הוא יקבל את מה שהוא רוצה".

ומה את אופה לבני ביתך?

"כל יום יש בבית שתי עוגות חדשות, אחת היא עוגת שוקולד שהילדים אוהבים ושאותה אני לא משנה והשניה זו עוגה משתנה, במשך שנתיים ימים העוגה השניה לא חזרה על עצמה פעמיים, כלומר מאגר המתכונים שלי הוא גדול מאד שאני לא חזרתי על אותה עוגה שוב".

מה בעיקר אוהבים במודיעין?

"העוגות הכי מבוקשות הן עוגות שהבסיס הוא השוקולד והמילוי קוקוס. גם עוגות גבינה לא טבעוניות כמובן, הן פופולאריות מאד".

הכנות מיוחדות לקראת חג השבועות?

"חג השבועות הוא חג הגבינה והשנה לקראת החג יצרתי סידרת עוגות "ללא גבינה", כלומר כל הטבעונים יוכלו להנות מהעוגות האלה, שיהיו על בסיס טופו וקוקוס כמובן, ועם שוקולד פרווה וקצפת צימחית גם היא פרווה".

את המידע שלך את חולקת עם אחרים?

"תראה בדרך כלל לא מקובל בענף המזון לספק מתכונים למשל. לפחות לא של מוצרים שנמכרים. כי זה סוד מקצועי. אבל בחלק מהמקרים אני חולקת מידע. למשל אני מקיימת סדנאות ומגיעות נשים ולומדות אצלי איך להכין עוגות ממבחר העוגות שלי".

אלו סדנאות היו לך?

"בשבוע שעבר היתה סדנה מיוחדת לאפיית עוגות גבינה כמובן לקראת חג השבועות, בקרוב אני משיקה סדרת סדנאות שתתמקד באפיה של עוגות מיוחדות, מפגש אחד יוקדש לאפיית עוגות שמרים, אחר כך מפגש אחר לעוגות דיאטיות, לעוגות ללא סוכר, לעוגות ללא גלוטן ומפגש מיוחד לאפיית עוגיות וקינוחים".

בשורה התחתונה, במה את שונה מקונדיטוריות אחרות?

"בכל מה שאמרתי לך אבל בעיקר בעוגות שפרט לכך שהן טעימות, הן גם מעוצבות בצורה נפלאה וגם את זה צריך לדעת לעשות מעבר לאפיה ולחומרים.


עוגת גבינה לימונית

החומרים:

250 גר' חמאה רכה

1 כוס סוכר

4 ביצים שלמות

2 שקיות סוכר וניל

גרידת לימון גדול

250 גר' גבינה לבנה  9%

2.5 כוסות קמח תופח

 

לאחד את כל החומרים ולשטח בתבנית אינגליש קייק גדולה או שניים בגודל רגיל  (העוגה יוצאת מאוד גבוהה)

לאפות כ-45 דקות בחום 175 מעלות

בתום האפייה לקרר לטמפרטורת החדר.

לאחר מכן לפזר מעל אבקת אפיה


קרם וניל עוגיות אוראו – עוגה קרה

עוגה טבעונית

קלתית (בסיס העוגה)

250 גרם ביסקוויטים (פתי בר) מרוסקים לפירורים

3 כפות שמן קוקוס

כ-10 כפות חלב צמחי (חלב אורז/שקדים/סויה/אגוזי לוז/שיבולת שועל או כל חלב צמחי אחר)

 

מערבבים בקערה את פירורי הביסקוויטים עם 3 כפות שמן קוקוס ו-8 כפות חלב צמחי, מעסים עם הידיים עד לקבלת עיסה, במידת הצורך מוסיפים בהדרגה חלב צמחי. משטיחים ומהדקים היטב לתחתית התבנית. מכסים היטב ומכניסים למקפיא להתייצבות. (לשעה לפחות).

מרכיבים לקרם וניל עוגיות אוריאו

חבילת קצפת צמחית 250 גרם

שקית אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)

2/3 כוס חלב סויה (או כל חלב צמחי אחר)

כ-8 עוגיות אוריאו או יותר

אופן ההכנה:

  • שופכים לקערת המיקסר את הקצפת הצמחית, החלב הצמחי ואינסטנט פודינג.
  • מקציפים כ-5 דק' עד שהקצפת יציבה
  • מפוררים את עוגיות האוריאו לתוך הקצפת ומקפלים פנימה
     
  • מורחים את קרם העוגיות בעזרת לקקן על בסיס הביסקוויטים ומיישרים. מכסים היטב ומכניסים למקפיא להתייצבות.

קרם השוקולד

פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס. 
200  גרם שוקולד מריר פרווה (2 חפיסות(.

מרתיחים את קרם הקוקוס. לאחר הרתיחה מוסיפים את השוקולד ומכבים את האש. מערבבים עד להמסה מלאה. ומקררים.

לאחר שקרם השוקולד הצטנן, יש למזוג אותו (כשהוא נוזלי ולא חם מדי) מעל קרם העוגיות (שהתייצב לפחות שעה במקפיא) להעביר למקרר להתייצבות.


טיפים לאפיית עוגות גבינה

  • כדאי ורצוי שהחומרים יהיו בטמפרטורת החדר (חמאה מרגרינה וביצים).
  • כשמשתמשים בגבינות רכות, צריך לסנן את הנוזלים כמה שעות לפני.
  • לגבי גבינת שמנת – אפשר להשתמש בגבינה בעלת מרקם של 30% שומן או גבינת מסקרפונה.
  • עירבול יתר של הבלילה יגרום לקבלת סדקים בתום האפיה. השתדלו לערבב כמה שפחות לאחר הוספת הקמח.
  • כשאופים עוגה יש לשים תבנית מלאה במים לשמירה על סביבה לחה בתנור מה שמבטיח ששולי העוגה יישארו בהירים.
  • אסור לפתוח את דלת התנור בזמן האפיה.
  • באפיית עוגת גבינה עדיף לתת מכת חום בעשר הדקות הראשונות של 200 מעלות לאיטום העוגה ואז להוריד את החום ל- 160 מעלות מכסימום.
  • בעוגה מוכנה כשהשוליים אפויים אך מעט רוטטות במרכז. לא כדאי לבדוק עם גפרור או קיסם.
  • כשהעוגה מוכנה – העבירו סכין מסביב והניחו לעוגה להתקרר לבד ולהגיע לטמפרטורת החדר.
  • אם העוגה בכל זאת נסדקה אל ייאוש, תמיד אפשר לכסות אותה בשכבה דקה של אבקת סוכר מסוננת, קרם או ציפוי שוקולד.

(צילום: אינגריד מולר)

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות

איחוד נוסף על הפרק

בעיריית מודיעין שוקלים לאחד כבר בשנת הלימודים הקרובה את בתי הספר כרמים והאלה, זאת לאחר שהתברר כי בכרמים לא תיפתח כיתת א' ויפעלו בו שמונה כיתות בלבד

איחוד נוסף על הפרק

בעיריית מודיעין שוקלים לאחד כבר בשנת הלימודים הקרובה את בתי הספר כרמים והאלה, זאת לאחר שהתברר כי בכרמים לא תיפתח כיתת א' ויפעלו בו שמונה כיתות בלבד

המשך קריאה »