הבירה היא מוצר פרה – היסטורי. תהליך היווצרות הבירה הוא תהליך טבעי שיכול להתרחש מצירוף של אירועים שיגרתים: גרגירי שעורה שאוכסנו לצורך אכילה נרטבים והופכים ל"דייסה" או בליל רטוב. הבליל מתחיל לתסוס מעצמו. לאחר כמה ימי תסיסה, אם מדללים את הבליל שתסס במים, מתקבל משקה שהוא גם משביע וגם גורם להרגשה של מצב רוח טוב, בזכות האלכוהול שנוצר בו.
ניתן בהחלט לאמור שבירה היא לחם נוזלי – כל הטוב שבשעורה ממוצה לתוך מים ולכן לאיכותם ולטעמם של המים השפעה מכרעת על טעם הבירה.
כמה אנקדוטות
הבירה הומצאה לראשונה בשנת 2000 לפנה"ס, 7 דקות זה הזמן שמומלץ לשתות את הבירה לאחר המזיגה, צ'כיה היא המדינה בה צריכת הבירה היא הגבוהה ביותר ורק לאחריה מגיעות המדינות –אירלנד וגרמניה, בלגיה נחשבת ליצרנית הבירות הטובות בעולם , אחריה מגיעות המדינות –גרמניה ואירלנד, כ- 150 מיליארד ליטר בירה מיוצרות בעולם מידי שנה
מקוקטילי בירה לא ניתן להשתכר מהקוקטיילים אבל בהחלט הם נותנים אווירה ואנרגיות טובות. הנה כמה קוקטיילי בירה מקוריים ומעניינים
קוקטיילים על בסיס liefmans
המבשלה, אשר הוקמה בשנת 1679, נחשבת לאחת המוערכות והמיוחדות בבלגיה. הטעם המורכב של הבירות מתקבל משימוש בשלושה סוגי לתתים, בהיר, כהה וקלוי, ומתהליך הכנה מיוחד: הבירה עוברת תסיסה ספונטנית האורכת כשבוע במיכלים פתוחים במבשלה ומתיישנת עם פרי אמיתי בין שנה לשנתיים. דבר נוסף המאפיין את המבשלה הוא הערבוב בין סוגים שונים של בירה-מיושנת וטרייה.
Cosmopolitan liefmans
המצרכים:
250 מ"ל Liefmans
40 מ"ל וואן גוך רימונים
20 מ"ל מיץ רימונים
60 מ"ל סוואר
קישוט אשכולית צהובה
אופן ההכנה:
ממלאים את השייקר בקוביות קרח, מוזגים את הוודקה , המיץ רימונים והסוואר משקשקים עד שלא שומעים את הקרח , מוזגים לכוס לפימנס על גבי קרח לכדאי חצי מגובהה הכוס ומשלימים עם ה- Lifmansעד סוף הכוס
הצעת הגשה: לוקחים אשכולית צהובה, חותכים לפרוסות דקות ומניחים על שפת הכוס.
Liefmans extreme
המצרכים:
250 מ"ל Liefmans
40 מ"ל ואן גוך בטעם אננס
פומלית
60 מ"ל סוואר
אופן ההכנה: ממלאים כוס שמפניה בקרח כתוש , מוזגים את המרכיבים ע"פ סדר הופעתם
הצעת הגשה: חותכים פומלית לפרוסות דקות ומניחים על שפת הכוס.
Liefmans cherry special
המצרכים:
Liefmans מ"ל 250
לימונים
60 מ"ל סוואר
40 מ"ל ואן גוך בטעם רימונים
סוכר
קרח כתוש
חמוציות
אופן ההכנה: לוקחים לימון וחותכים אותו לקוביות קטנות. את הקוביות מוסיפים לכוס ויסקי, מוסיפים כפית סוכר ומוזגים את ה – Lifmans והוודקה
עד שיכסה את הלימונים. באמצעות צ'ייסר כותשים את כל המרכיבים בכוס ולסיום מוסיפים קרח כתוש.
הצעת הגשה: מניחים את החמוציות מעל הקרח הכתוש , חותכים פרוסות לימון ומניחים על שפת הכוס
כתב זיו מנור – מנחה ערבי תרבות על עולם היין הקסום ותרבות השתייה אצלכם בסלון 052-2457843 www.zivmanor.co.il