הוועדה המקומית לתיכנון ובניה אישרה מסמך עקרונות העוסק בהנחיות לבניית בריכות שחיה פרטיות בתחומי העיר. העקרונות החדשים ייכנסו לתוקף לגבי בקשות להיתר בניה של בריכות שחיה פרטיות חדשות.
לדברי סגן ראש העיריה שלמה פסי, החבר בוועדה, "לאחרונה החלו להגיע די הרבה בקשות למתן היתר לבניית בריכות שחיה פרטיות בעיר מודיעין עצמה, לאו דווקא ברעות ומכבים וחשבנו שזה ראוי שנקבע עקרונות לגבי מתן ההיתרים. בשנת 2009 נקבעו עקרונות לבניית בריכות פרטיות אבל לנוכח העובדה שבריכות שחיה הופכות למצרך פופולארי יותר ויותר גם בעיר, בעיקר בשכונת בוכמן, ערכה הוועדה סיור במספר בתים בשכונה שבהם יש בריכות כדי להתרשם מההשפעות מבחינת רעש, הפרעה לשכנים ועוד גורמים. על סמך כל אלה המחלקה המשפטית גיבשה את המסך שאישרנו".
לפי הנחיות וועדת המשנה לתיכנון ובניה "המסמך יעבור תיאום מוקדם מול מהנדס העיר ומול היועמ"ש של הועדה. לגבי המסמך כותבים חברי הועדה כי " בגיבוש הקריטריונים עמדו לנגד עינינו שיקולים כגון מידת המטרד, ההפרעה שהבריכה עשויה להסב לשכנים והסביבה הגובלת, תוך דגש על מפגע אקוסטי ונצפות". חברי הועדה הסבירו כי "נעשתה אבחנה בין בריכת שחיה מתחמית לשימוש משותף של מס' יח"ד אשר בכל מקרה תדרוש הכנת תכנית בסמכות הוועדה המקומית, לבין בריכת שחיה פרטית".
לגבי בריכת שחיה פרטית הממוקמת בתחום חצר פרטית של בית צמוד קרקע, ונועדה לשימוש פרטי בלבד של יח"ד הנ"ל, מגבילה הוועדה את גודל הבריכה ואת המתקנים. כך למשל ייאסר להקים מקפצה בבריכה פרטית בחצר בית פרטי. עומק הבריכה לא יעלה על שני מטר וסביב שפת הבריכה תישמר רצועה פתוחה למעבר ברוחב של 1.3 מ' לפחות.
לגבי גודל בריכות השחיה הפרטיות קבעה הוועדה שני סיווגים: בריכת שחיה סיווג א' – בריכה קטנה שתעמוד בכל הקריטריונים הנדרשים ושגודלה לא יעלה על 15 מ"ר. בנוסף נקבע כי כל שטח הבריכה יהיה מצוי בתחום קווי הבנין, כמו כן הבריכה תהיה מרוחקת לפחות עשרה מטרים מפתחים בחזית חדרי מגורים, של יח"ד הגובלות בבית שבו נחפרה הבריכה בבתים משותפים. הוועדה קבעה גם כי החלל למתקנים טכניים כמו המשאבה ומערכת החשמל יהיה תת קרקעי או משולב בבניה ולא יעלה על שטח של 3 מ"ר.
בריכת שחיה סיווג ב': גדולה: בריכות שחורגות לפחות מאחד מהקריטריונים שנקבעו עבור סיווג א', אך עומדת בכל הקריטריונים הבאים: בריכה שמימדיה אינם עולים על 45 מ"ר. שטח הבריכה המבוקש לא יעלה על 30% משטח מגרש המגורים המוצמד ליח"ד, דהיינו משטח החצר וחלל למתקנים טכניים יהיה תת קרקעי או משולב בבניה ולא יעלה על 5 מ"ר.
לגבי מתחמי דיור כלומר בתים משותפים או קוטג'ים טוריים גם כאן אושרו שינויים חלקם בהקלות. כך למשל בעלי דירות גן, דירות בבית משותף שמוצמדת להם גינה ואו חצר, אלה יוכלו להקים בריכת שחיה בגינה בהליך רישוי בהקלה, שיכלול לפי הצורך גם שינוי בתב"ע שיאפשר את הקמת הבריכה.
לגבי קוטג'ים טוריים (דירות ללא שכן מלמעלה או למטה אלא רק בצדדים): במקרה כזה הליך קבלת הרישוי יחייב את חתימת השכנים הגובלים בחצר משני הצדדים.
בתמונה: בריכה פרטית. דיירי "קוטג' טורי" יצטרכו גם את אישור השכנים (צילום אילוסטרציה)