חמש שנים לאחר שהחלו במהלך מספרים בעיריית מודיעין כי הושג האישור ממשרד הבריאות ונבחרה קופת החולים שתפעיל את המתחם, שככל הנראה ייבנה במע"ר וייפתח כבר בעוד כשנתיים וחצי • בתכנון: חדר מיון קדמי, מכון דימות שיכלול גם MRI, מעבדות וניתוחים באשפוז של עד 24 שעות
(צילום: דוברות איכילוב)
לפני חמש שנים החלו בעיריית מודיעין, בהובלת ראש העירייה, המנכ"ל וחבר המועצה ברוך בוחניק, בניסיונות לשכנע את משרד הבריאות להקים מרכז רפואי מתקדם במודיעין. השבוע הגיעה הבשורה המשמחת – משרד הבריאות אישר את הפרוגרמה להקמת המרכז בעיר, והושג סיכום עם אחת מקופות החולים הגדולות להפעלת המתחם.
המרכז הרפואי החדש צפוי להכיל חדר מיון קדמי, מכון דימות שיכלול גם צילומי CT ו-MRI, מעבדות וניתוחים באשפוז של עד 24 שעות. אם הכל יתנהל על פי התכנון של עיריית מודיעין, כבר בעוד כשנתיים וחצי מהיום ייפתח המרכז החדש, כאשר המיקום יהיה ככל הנראה במגרש 10 במע"ר (הסמוך לקניון), השייך לקבוצת עזריאלי.
ברוך בוחניק, מחזיק תיק הבריאות במועצת העירייה, סיפר השבוע למודיעין NEWS על הדרך הארוכה, שהחלה כאמור כבר בשנת 2016: "באותה שנה רציתי לקדם הקמת מרכז רפואי בעיר. קיבלתי את ברכת ראש העירייה, קבענו פגישה עם שר הבריאות, באנו אליו ואמרנו בתמימות 'רוצים בית חולים בעיר'. בכירי משרד הבריאות הסתכלו עלינו ואמרו שאנחנו אפילו לא בכיוון. יצאנו משם מתוסכלים, אבל לא התייאשנו. קבענו עוד פגישה עם שר הבריאות ובכירי המשרד, בה המליצו לנו לרדת מהרעיון של בית חולים וללכת על הקמת מרכז רפואי".
מאותה נקודה מתחיל תהליך ממושך ומורכב, בו מגבשים בוחניק, ביבס וכרמון את הרעיון להתייחס אל מודיעין כמטרופולין המכיל 200 אלף תושבים, לאחר שיצרו קשר עם ראשי מודיעין עילית ויישובי הסביבה. "העלנו את הרעיון אצל סמנכ"ל שיבא, שמאוד אהב את הרעיון, ולאחר מכן התקיימה פגישה עם ראש העיר ומנכ"ל בית החולים, בה ביבס אמר שעיריית מודיעין מוכנה להשקיע בין 10-15 מיליון שקל כדי לקדם את המהלך. בינתיים הדברים התעכבו ואנחנו ניגשנו עם הרעיון אל קופות החולים הגדולות ומספר בתי חולים, כאשר שערי צדק התעניינו. באותה נקודה, אחרי שבהתחלה אמרו לנו שלא צריך מרכז רפואי במודיעין, הגענו כבר למקום שמבינים את הצורך. בינתיים הדברים התעכבו ואנחנו ניסינו לפתח רעיון של "רפואה מרחוק", מתוך רצון לשתף פעולה עם בית חולים גדול".
כאמור, לאחרונה אישרו בכירי משרד הבריאות את התכנית להקמת מרכז רפואי מתקדם במודיעין, ואף הושג סיכום עם קופת החולים שתפעיל אותו. "תפיסת העולם שלנו מדברת על שלוש שכבות: בית חולים ולידו בית ספר לרפואה, ולצידם חברות היי טק מתחום הביו-טכנולוגיה. כרגע עוד לא מדברים על בית חולים, אז התקדמנו עם המרכז הרפואי, שיהיה במודל דומה לזה של אסותא", מסביר בוחניק.
כזכור, בשבוע שעבר פרסמנו כאן כי ועדת המשנה לתכנון ובנייה בעיריית מודיעין דחתה התנגדויות תושבים, שביקשו לבטל את תוספת השימושים שביקשה קבוצת עזריאלי במגרש 10 במע"ר, שכללה גם הקמת חדר מיון קדמי במגרש. התנגדויות התושבים, אליהם הצטרף גם חבר המועצה איתי אלמוג בר, היחיד בוועדה שהצביע נגד אישור תוספת השימושים לעזריאלי, טענו כי פתיחת מרכז רפואי מתקדם בליבו של המע"ר תיצור עומסי תנועה קשים באזור וכי יש להקימו בפאתי מודיעין, באזור הפארק הטכנולוגי.
"כשהתחלנו לחשוב היכן למקם את המרכז היו כמה אפשרויות – אזור פאתי מודיעין בפארק הטכנולוגי, בקצה שדרות עמק האלה או במרכז העיר" מספר בוחניק. "מרכז רפואי מייצר תנועה של בסביבות 3,000 מבקרים ביום. אם אתה רוצה להחיות את מרכז העיר, במיוחד בשעות הבוקר בהן רוב תושבי העיר עובדים מחוץ לה, אז זה פתרון מצויין. במיוחד שיש רכבת ואוטובוסים קרובים למקום. כך אנשים שיגיעו למרכז הרפואי יוכלו גם לקנות קפה במע"ר, לעשות קניות וסידורים ולתרום לפיתוח האזור".
כאמור, על פי התכנון המרכז החדש ייפתח כבר בעוד כשנתיים וחצי. בעיריית מודיעין הסבירו השבוע כי במידה והמשא ומתן בין קבוצת עזריאלי לקופת החולים שנבחרה להפעיל את המרכז יסתיים בהצלחה, מתחייבת קבוצת עזריאלי להשלים את בניית המתחם במועד הנקוב.
ראש עיריית מודיעין, חיים ביבס, מסר השבוע למודיעין NEWS: "יגעת ומצאת, תאמין. יש הרבה אבני דרך שעברתי בפיתוחה של העיר ובהגשמת החזון של עיר חכמה עם איכות חיים גבוהה. הקמת המרכז הרפואי, היא ללא ספק אחת המרכזיות שבהן. אישורה של הוועדה לתכנון ובנייה להקים מרכז רפואי מסמלת מבחינתי את המהפך שעוברת העיר בשנים האחרונות, מעיר חלוצית וצעירה בהקמה, לעיר שמתקדמת בצעדי ענק למאה אלף תושבים עם שירותים מתקדמים וחכמים ופיתוח מואץ בכל התחומים. התהליך להקמת מרכז רפואי הוא ארוך ומורכב והגענו לנקודה חשובה במסע, בו מצאנו את השותפים למיזם ומשרד הבריאות מבין את הצורך בהקמתו של מרכז רפואי בעיר שלנו, ואני מברך על כך. אין לי ספק שהקמת המרכז הרפואי תחולל מהפכה אמיתית ברמת ואיכות החיים של התושבים ויעניק סיוע וליווי רפואי כחדר מיון קדמי במצבי חירום. גם להחלטה למקם את המרכז בלב ליבו של העיר יש חשיבות רבה, שכן זו חלק מהתפיסה האורבנית-תכנונית שלנו למרכז עיר שוקק, שופע במסחר ובשירותים חיוניים לתושבים. אנו יוצאים כעת לדרך להקמת המתחם, וזוהי ללא ספק בשורה משמחת ומשמעותית לתושבים ולעיר".