השכרת דירה היא פעולה מורכבת שמחייבת היערכות מוקדמת. לא משנה אם מתכוונים לשכור דירה לבד, עם בני זוג או עם המשפחה המורחבת, בסופו של דבר נדרשת הקצאה של מספר שבועות לפחות לטובת החיפוש. מעבר לכך, גם אחרי שמוצאים את דירת החלומות יש בדיקות נוספות שכדאי לבצע על מנת למנוע עוגמת נפש.
הבדיקה החשובה ביותר היא של בעל הבית. כדאי לקבל פרטים על שוכרים קודמים, להיפגש איתם כשבעל הדירה לא באזור ולשמוע מהם על היחס ועל השירות. רצוי לשאול באופן ספציפי האם היה מקרה שבו היו זקוקים למעורבות של בעל הדירה, וכיצד הוא התנהג באותה סיטואציה. כמו כן, ניתן לבצע בירור על בעל הדירה באתרי האינטרנט השונים או לפחות ברשתות החברתיות.
בדיקה נוספת צריכה להתבצע בבניין עצמו. כדאי לבדוק את השכנים, לברר מה הגיל הממוצע שלהם ולוודא שמדובר על אוכלוסייה שנעים לחיות לידה. גם אם אתם לא מהאנשים שיוצאים הרבה מהבית, סביר להניח שהשכנים ישפיעו באופן ישיר על איכות החיים שלכם.
רצוי להסתובב בשכונה ולהתרשם מהמתקנים, מהתחבורה הציבורית ומאופי האוכלוסייה. יש לקחת בחשבון את ההשפעה של השכונה על ערך הדירה ועל החוויה האישית שלכם, בעיקר אם מדובר על שכירות ארוכה. סיבוב בשכונה גם יאפשר לכם לשאול שכנים על תכניות בנייה שיש באזור ולדעת מראש האם יש איזה פרויקט שצפוי לפגוע בנוף או באיכות האוויר.
מה קורה בדירה עצמה?
סוג אחר של בדיקות מתבצע בתוך הדירה עצמה. במידה ויש לכם רקע טכני מסוים, תוכלו לבדוק את הצנרת, את הקירות ואת התקרה. נסו לזהות סימני רטיבות ובקשו הסברים לקילופים בטיח. במידה וישנן נזילות, ודאו שהחוזה מתייחס למצב של פיצוץ בצנרת ולא מטיל עליכם את האחריות על תשלום הנזקים.
מי שמתכנן שכירות לתקופה ארוכה יכול להזמין שירותי חברת בדק בית. אלו חברות שמתמחות בבדיקות מקיפות של תשתית, בניינים, צנרות, מערכות חשמל ועוד. החברה מספקת דוח מפורט לאחר הבדיקה ובו ניתן להשתמש גם על מנת להתמקח על עלות השכירות מול בעל הדירה.
בדקו המצאות של מרחב מוגן קרוב או חדר ממוגן עם מערכות סינון אוויר לממ"ד כדי להיות מוכנים לכל מקרה שלא יבוא. חוץ מזה, בדקו את זרם המים במקלחת וודאו שהוא מתאים להרגלים שלכם. באותה הזדמנות תוכלו גם לבדוק את תקינות השירותים והברז המרכזי. ברוב המקרים עדיף לשלם עוד כמה מאות שקלים בחודש על דירה תקינה, מאשר לסבול מדי יום מסתימות בביוב ומריחות לא נעימים מכיוון הכיור.