בשבוע שעבר גדשו את יציעי היכל נוקיה בתל אביב למעלה מ-8,000 צופים נלהבים, שהגיעו לצפות באירוע אמנויות הלחימה של ארגון ה-MMA השני בגודלו בעולם. בין המתחרים באירוע, שחלקים הגיעו מחו"ל, היו גם שני לוחמים המתאמנים במכון MMA מודיעין בהנהלתו של חזי רכטמן.
לאמנויות הלחימה הגיע רכטמן כעבר בגיל צעיר: "הייתי בן 13 וכמו כל הילדים באותה תקופה גם אני הערצתי את ברוס לי ורציתי להיות כמוהו". אל מודיעין הגיעו רכטמן ומכון ה-MMA שלו לפני שמונה שנים והם שייכים לשיטת לחימה לה סניפים רבים בכל רחבי הארץ. "ה-MMA מאגד למעשה יחד כמה שיטות לחימה כמו אגרוף קלאסי, אגרוף תאילנדי, קראטה, ג'יו-ג'יטסו ברזילאי ועוד. הלחימה היא בעמידה באגרופים ועל הקרקע בהטלות, חניקות, בריחים וכולי. זה ענף הספורט עם הצמיחה הכי גדולה בעולם בעשור האחרון, כשיש כיום אירועים ענקיים במקומות כמו המדיסון סקוור גארדן בניו יורק או בלאס וגאס".
יש דברים שאסורים באומנות לחימה הזאת או שמותר הכל?
"בעצם אסור לעשות את כל מה שלא ספורטיבי, כמו להכניס אצבע לעין, בעיטות למפשעה, נגיחות או נשיכות וכולי".
כאמור, האירוע שהתקיים בשבוע שעבר בתל אביב השתייך לארגון ה"בלאטור", הנחשב כיום לארגון ה-MMA השני בגודלו בעולם. רכטמן: "לא רק זאת הפעם הראשונה שהם מקיימים אירוע בישראל, אלא שזאת בכלל הפעם הראשונה שהם יוצאים מגבולות צפון אמריקה. הם קבעו לעצמם השנה כמה יעדים שבהם הם רוצים לפתח את הענף וביניהם גם ישראל. "ההשתתפות באירועים כאלה נותנת למתחרים רקורד מקצועי, חשיפה בינלאומית לסקאוטרים מכל העולם שהגיעו לאירוע. בנוסף ההשתתפות גם מקנה להם רישיון לוחם MMA ואם הם ירשימו מספיק אז יקבלו מהארגון חוזה לכמה קרבות באירועים שהם מארגנים. ככה מתקדמים בענף".
14 קרבות של לוחמים ישראלים מול ישראלים התקיימו באירוע, כששניים מתוכם היו לוחמים המתאמנים אצל רכטמן במודיעין – רז ברינג וסול רנטו. "רז הוא בן 20 ומתאמן אצלי כבר שמונה שנים. אפשר להגיד שהוא טוב בהכל, לחימה על הקרקע ובעמידה. הוא יודע להסתגל היטב לכל סיטואציה ומאוד כישרוני. עד היום הוא עדיין לא הפסיד בקרבות MMA מקצוענים. סול הוא בן 25. הוא יותר 'סטרייקר' שחזק יותר בלחימה בעמידה מאשר בקרקע. תן לו לעמוד ולתת אגרופים, זה אזור הנוחות שלו".
את הקרבות באירוע סיימו השניים בתחושה חיובית, למרות שרק רז ניצח. "הקרב של רז היה אחד הבודדים שהגיע לשלושה סיבובים מלאים. רז ניצח בסופו של דבר בנוק אאוט טכני אחרי שהיריב שלו כבר לא יכול להגן על עצמו. סול עלה לקרב מול מתחרה מאוד מאוד מנוסה והיה קרב מאוד קשוח שהתנהל כולו בעמידה. סול הפסיד בסופו של דבר בהחלטה חצויה, כששופט אחד נתן לסול את הניצחון והשניים האחרים קבוע ניצחון למתחרה שלו".
בתמונה רז ברינג ברגע הנכון (צילום פרטי)