האתר ynet פרסם השבוע ניתוח של חברת מדלן, ממנו עולה קורלציה ברורה בין הכנסת הורי התלמידים ליכולתם לגשת לבחינות הבגרות ב-5 יחידות לימוד במתמטיקה ובאנגלית, כמו גם לציונים שהשיגו.
מבין עשרת היישובים והערים המובילים בשיעור הנבחנים ב-5 יחידות לימוד במתמטיקה, מודיעין מדורגת במקום ה-5 בטבלה. על פי הנתונים, המתייחסים לשנת 2023, השכר החציוני השנתי (לשכירים) עמד בעיר על 171,900 שקל, כאשר הציון הממוצע שהשיגו תלמידי העיר שנבחנו ב-3 יח"ל עמד על 87, כמו גם ב-4 יח"ל, ואילו בבחינה ב-5 יחידות לימוד השיגו הנבחנים ממודיעין ציון ממוצע של 86. יש לציין כי ללא ההקשר לשכר הממוצע בעיר מדורגת מודיעין במקום ה-7 בארץ בהישגים בבחינות הבגרות במתמטיקה.
בבחינות הבגרות ב-3 יחידות לימוד באנגלית השיגו תלמידי העיר ציון ממוצע של 77, 78 ב-4 יח"ל ו-89 ב-5 יחידות לימוד. נתונים אלו מציבים את העיר במקום ה-11 בארץ. עוד עולה מנתוני עשרת הערים והיישובים המובילים כי למעט מספר חריגים, בולט המתאם הברור בין המדד החברתי-כלכלי של היישוב לבין שיעור תלמידיו הניגשים לבחינות ב-5 יחידות לימוד. כך למשל, מבין עשרת המובילים בשיעור הנבחנים ב-5 יחידות לימוד באנגלית, רק שתי ערים מדורגות מתחת לאשכול 8 במדד הסוציואקונומי.
בידיעה ב-ynet צוטטה פרופסור איריס בן דוד הדר, מבית הספר לחינוך באוניברסיטת בר אילן, שאמרה כי "זה שיש מתאם, זה לא גזרת גורל – אלא עניין של מדיניות". עוד הוסיפה הדר כי לרוב ביישובים המבוססים זוכים בתי הספר לתשתיות איכותיות יותר, כמו מורים מנוסים יותר וכיתות קטנות יותר. לזה יש להוסיף גם את העובדה כי ביישובים המבוססים יותר להורים ישנה אפשרות רבה יותר לסייע לילדיהם בשיעורים פרטיים, ובכך להגיע להישגים גבוהים יותר.