בשבוע שעבר נפתח הפאב החמישי במודיעין, במרכז עינב, ה"פנדה". מאחוריו עומדים שלושה צעירים תושבי העיר: רן שגב (25), עידן בן-משה (25) ואלעד קובי (23). צעירים בגילם, אבל שועלי "חיי לילה" ותיקים. שלושתם שיתפו פעולה פעמים רבות עם עיריית מודיעין בהפקות עבור בני נוער וצעירים עוד בזמן שהם היו בני נוער בעצמם. שגב ועידן ניהלו ברים, אלעד היה אחראי על פעילות יחסי ציבור בהפקות שונות כמו גם בפסטיבלים גדולים כמו פסטיבל DTM בתל אביב, יער צרעה ועוד.
המייסדים באירוע הפתיחה. תבואו שמחים ואם לא – נדאג לכם (צילום פרטי)
פתיחת המקום נחלקה לשניים: ביום שלישי נערכה פתיחה למקורבים, עם טקס קביעת מזוזה. הגיעו בכירי העיריה, בני משפחה וחברים. ביום שישי התקיים החלק השני – הפתיחה הגדולה אליה הגיעו מעל ל-400 בליינים ולא רק ממודיעין.
הבר החדש ממוקם במרכב עינב, בכיכר תחנת הדלק פז בצמוד לקפה ג'ו, אליו ניתן להגיע כידוע באמצעות כביש 431 ובכך הוא נגיש יותר עבור האורחים שמחוץ לעיר. ה"פנדה" פתוח בכל ימות השבוע (ראשון עד שבת) החל משמונה בערב ועד אחרון הלקוחות.
ה"פנדה" משתרע על 165 מ"ר ובו 60 מקומות ישיבה בחוץ ובפנים, 12 מקומות ישיבה על הבר. בפנים יש מגוון סוגי שולחנות, ספות, שולחנות גבוהים ושולחנו רגילים כדי להתאים סגנונות שונים שאנשים אוהבים. גולת הכותרת היא הקונספט של "בר מסלולים". כלומר: אפשר לשתות והרבה ולא צריך למשכן את החתול כדי לשלם שכר דירה בסוף החודש או לפתוח חסכונות. יש ארבעה מסלולי "שתה כפי יכולתך", הנעים בין 65 שקל ל-120 שקל. במסלול "פנדה מתמחה" ב-65 שקל מזמינים באופן חופשי בין יין מבעבע (קאווה או למברוסקו), בירה (טובורג או קרלסברג) ויין לבן או אדום של כנען. במסלול "טיפול נמרץ" ב-120 שקל יש אפשרות בחירה בין משקאות ברמה הגבוהה ביותר כמו וודקה גרייגוס, ויסקי גלנפידיך 12, רום סיילור ג'רי ואחרים, וניתן להזמין גם מכל היצע המשקאות של המסלולים האחרים. שני המסלולים האחרים הם בעלות 76 ו-84 שקל, והם כוללים בין היתר משקאות כמו בירת גינס וויי נשטפן, קוקטיילים, יינות, עראק ומקבלים בהם גם תוספת נשנושים.
בתקופת המונדיאל מתקיים מסלול מיוחד שיכלול בנוסף לשתייה אוכל מעבר לתוספת נשנושים ומבצעים אחרים, מהם תוכלו ליהנות בזמן צפייה במסך גדול בתוך הבר או מחוצה לו באוויר הצח.
שף המקום הוא יניב קובי, הסו-שף של משה שגב. במטבח הבשרי יש סלטים ומנות ראשונות, המבורגרים, טורטיות עוף, כנפיים ברוטב צ'ילי, שלל תוספות צד לבשרים (יש גם צ'יפס בטטה למביני עניין), תוספות נשנושים לצד הבירות וצ'ייסרים.
עידן, לאחיזה קהל אתם מכוונים?
"הפנדה הוא בר עם אווירה שמחה לאנשים שמחים. גם אם הם לא הגיעו ככה, עם המסלולים שלנו הם יצאו מפה שמחים והוא מתאים למנעד רחב של גילאים. אנחנו מאמינים כי קהל הליבה יהיה צעירים בני 20 עד 30".
איך ההרגשה עכשיו כשהחלום הפך למציאות?
אלעד קובי: "קשה לעכל. אנחנו עדיין מאד נרגשים ולא ירדנו לחלוטין אל הקרקע. זה כיף גדול, ממלא ומספק בעיר משום שהיינו שותפים מלאים לבנייה שלו".